Putin, İsrail'de Netanyahu İle Görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortadoğu barış görüşmelerinin devam etmesi için İsrail ve Filistin'e çağrıda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kudüs’te İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüştü. İkilinin görüşmesinde, ikili ilişkiler, Ortadoğu'daki son gelişmeler ve İsrail-Filistin barış müzakereleri ele alındı.

Görüşme sonrası Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Putin, konuşmasının başında Rusya ile İsrail ilişkilerine değindi. Putin, "Sayın Netanyahu ile detaylıca iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri ele aldık. Devletler arası girişimler ve kurumların girişimleri, düşüşte olan ticaret ilişkilerimize ivme kazandırmıştır. Bu yıl ki ticaret cirosu, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 10 büyümüştür. Rusya-İsrail ilişkileri gelişmeye devam edecektir" dedi.

İsrail ve Filistin'e barış görüşmelerine devam edilmesi çağrısında bulunan Putin, "Ortadoğu’da kronik çatışmaları çözmek, İsrail ile Filistin arasındaki ihtilafın çözülmesinden geçmektedir. Görüşmelere devam edilmesi için her iki tarafı da çağrıda bulunuyoruz. Bu ihtilafı çözmenin tek yoludur" dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ise, Mısır’da cumhurbaşkanlığına gelen Muhammed Mursi yönetimi ile birlikte çalışmayı beklediklerini belirtti.

Netanyahu, "Mısır halkı yeni bir cumhurbaşkanı seçti. İsrail, Mısır’daki bu demokratik süreci ve sonuçlarını saygıyla karşılıyor. Mevcut barış anlaşması uyarınca Mısır'daki yeni yönetimle birlikte çalışmayı bekliyoruz. Ben barışın İsrail ve Mısır için önemli olduğuna inanıyorum. İki ülke arasındaki hayati önem taşıyan barışın bölge istikrarımızın temeli olduğuna da inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA