Mezuniyet töreninde çifte mutluluk

Ahi Evran Üniversitesi mezuniyet töreninde diplomasını alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi, sınıf arkadaşına kürsüden yaptığı evlenme teklifiyle çifte mutluluk yaşadı.

Kırşehir Ahi Stadyumu'nda gerçekleştirilen Ahi Üniversitesi 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreninde Enes Arslan , diplomasını alırken, arkadaşı Ayşegül Dönmez'i kürsünün önüne çağırdı.

Stadyumu dolduran davetliler ve protokol üyelerinin önünde Dönmez'e evlenme teklifinde bulunan Arslan, şöyle seslendi:

''Üniversite hayatım boyunca çok güzel arkadaşlıklar ve dostluklar kurdum. Ama aralarında bir kişi var ki, benim için çok önemli bir kişi. Hepinizin huzurunda ona çok önemli bir soru sormak istiyorum. Beden Eğitim Bölümü'nden Ayşegül Dönmez; hani bir söz vardır ya, herkesi hayata bağlayan bir söz. Beni hayata bağlayan sensin, benimle evlenir misin-''

Kürsünün önüne gelen Ayşegül Dönmez, evlenme teklifine ''Evet'' dedi.

Dönmez, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir teklif beklemediğini, çok şaşırdığını ve kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu söyledi.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin bilgi ve donanımla yuvalarından ayrıldıklarını söyledi.

Saylam, ''Her şart ve ortamda başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun'' dedi.

Konuşmanın ardından, üniversite birincisi Melek Akil ve dereceye giren öğrencilere diploma ve ödüllerini Saydam ve Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden verdi.

Öğrenciler, tören sonunda keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Muhabir: Abdullah Yıldız

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA