Kavşaklara Yeni İmaj

Bayburt Belediyesi şehir merkezindeki kavşakları yeniden şekillendiriyor, şehrin muhtelif kavşaklarında peyzaj çalışmaları yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde Belediye ekiplerince yeni yerine taşınan Dede Korkut kavşağından sonra gözler diğer kavşaklarda yapılan çalışmalara yöneldi. Daha önce gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan bulvarlarının kesiştiği ana yol kavşağında çevre düzenleme çalışmaları yapılmıştı. Bu çalışmalar neticesinde bu bölgede yer alan Dede Korkut ve az ilerisinde bulunan ana yol kavşağının tekrar elden geçirilip daha güzel bir görünüme kavuşması sağlanmıştı.

GERİ SAYIM BAŞLADI

Çalışmalarına planlı bir şekilde devam eden Belediye, diğer kavşakları da aynı şekilde güzel bir görünüme kavuşturmak amacıyla faaliyetlerine hız verdi.

Kop-Vauk Karayolu yapım çalışmaları kapsamında, projelendirmesi Belediye tarafından gerçekleştirilen biri Çaykara diğeri Kışla Kavşağı olmak üzere iki kavşak daha yeniden yapımı için geri sayım başladı.

Karayolu çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirilecek kavşak düzenlemeleriyle şehir merkezimizden geçen Çaykara ve Kışla Kavşakları üzerinde yer alan Erzurum-Trabzon Karayolu transit bir geçiş güzergahı haline gelecek. Çaykara Kavşağı’nda ana yol üste alınarak, Kışla Kavşağı’nda ise ana yol alta alınmak suretiyle gerçekleştirilecek projeyle kavşakların hem daha kullanışlı hale getirilmesi hem de görsel açıdan daha zengin bir görünüme kavuşması sağlanmış olacak.

Öte yandan yine yol çalışmaları kapsamında Hastane Kavşağı büyütülecek ve Bahçeşehir Villaları ile Doğalgaz Çevrim İstasyonu bölgesine de bir kavşak yapılacak .
Kaynak: İHA