TGF Başkanlar Konseyi Toplantısı

Artvin Gazeteciler Cemiyeti Derneği’nin ev sahipliğinde Artvin Valiliği ve Artvin Çoruh Üniversitesi'nin katkılarıyla Artvin’de gerçekleştirilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 38. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Karaca, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, bazı daire amirleri ve üniversitenin öğretim elemanları ile Türkiye Gazeteciler Federasyonuna üye basın mensupları katıldı.

Toplantıda Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Karaca ve Artvin Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Tolga Gül katılımcılara yönelik birer konuşma yaptı.

Artvin'de bulundukları süre içinde bölgenin doğa güzelliklerini gezen heyet, boğa güreşleriyle ünlenen Kafkasör yaylasını gezdi, ardından Borçka ilçesine gitti.

Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Belediye Başkanı Oral Küçük, siyasi partilerin ilçe başkanları ile esnafın organize ettiği, ilçe belediye parkında bir araya gelen basın ordusu özellikle Karagöl'ün doğa güzelliklerine hayran kaldı.

Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin 38.toplantılarının Artvin’de yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtirken Belediye Başkanı Oral Küçük de, "Bölgemiz zengin doğası ve bitkisel çeşitliliği bakımından turizm için önemli bir yer. Basın çalışanlarını burada görmek bizim için mutluluk verici. Bölgemizin güzelliklerini görme fırsatı bulan basın çalışanları yazılarında buralardan bahsedecek olmaları buraların önemini daha da artıracaktır düşüncesindeyim" dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Karaca, her yıl farklı yerlerde toplantılar yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Yılda en az 5 kez Türkiye'nin değişik illerinde toplantı yapıyoruz. Ancak buradaki toplantımız bize bir başka keyif ve mutluluk verdi. Bu tabiat örtüsü bizleri adeta büyüledi" Küçük illerde gazetecilik yapmanın zorluğuna işaret eden Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da gazetecilik ve cemiyetçilik yapmak bana göre kolaydır. Ancak, Artvin gibi küçük illerde gazetecilik ve cemiyetçilik yapmak zordur. Böyle küçük illerde gazetecilik yapıyorsanız elinizde hem fotoğraf makinesi hem de kameranız olmak zorundadır.”
Kaynak: İHA