Sapanca Şiire Doydu

Sakarya Valiliği ve Sapanca Kaymakamlığı'nın düzenlediği 12. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları etkinlikleri, Sapanca Gölü kıyısında düzenlenen şiir gecesiyle sona erdi.

Gecede 5 ' i yabancı 19 şair kendi şiirini okudu . Programın açılışında konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük , Sapanca Şiir Akşamı ' nın nasıl doğduğunu anlattı . Sakarya’da 17 Ağustos 1999 Depremi’nden sonra toplumun bozuk olan moralini düzeltmek amacıyla şiir akşamlarının başlatıldığını hatırlatan Büyük , “Bu akşam 12 . si yapılan Sapanca Uluslararası Şiir Akşamları’nın düzeyli , çok itibarlı , kabul edilebilir güzel bir noktaya geldi . Edebiyat adına , sanat adına güzel şeyler yapılıyor . Allah’ın lütfettiği ve bize rahmetiyle güzellikler verdiği bu güzel şehirde , sanat adına ilham kaynağı olan bir çok güzellik var . Bu güzelliklerin hep beraberce yaşandığı bir sanat ortamını yaşıyoruz . Şiir Akşamları Sapanca için bir simge olmuştur . ” diye konuştu .

Sapanca Kaymakamı Osman Sarı ' da , Sapanca Şiir Akşamları’nın artık bir klasik olduğunu kaydetti .

Sarı “Sapanca , bu saatte durup ince şeyleri anlamaya vakti olanlar için , bir gül için ölünen dünya düşleyenler için , kelimelerin kalbine nazar eyleyenler için , suretlerini suda seyretmek isteyenler için , gölü bir hayal havuzu olarak terakki edenler için duruyor . “ ifadelerini kullandı . Sapanca Şiir Akşamları’nın , Türkiye’de yazılan şiire , tonu ve rengi ne olursa olsun dile ve insan gönlüne hizmet etmeyi gaye edindiğinin altını çizen Sarı , “Bizler bir şiir medeniyetinin mirasçılarıyız . Bir şiir medeniyetine aidiyet bağı ile bağlıyız . Temelinde şiir olan bir estetik medeniyetine bu programla mütevazi bir katkıda bulunuyoruz . ” dedi .

Şairler programda Ahmet Tevfik Ozan , Baki Ayhan , Bennu Musli ( Makedonya ) , Canan Özer ( Kosova ) , Cengiz Aydın , Emin Hatipoğlu ( Bulgaristan ) , Gültekin Emre , Gonca Özmen , İbrahim Tenekeci , Hasan Ahmet ( Yunanistan ) , Haydar Elgüven , Hüseyin Akın , Melek Özlem Sezer , Metin Cengin , Mustafa Uçurum , Mustafa Muharrem , Nilay Özer , Tahir Kerimev ( Kırım ) kendi şiirlerini okudu . Programa Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen , Sakarya Valisi Mustafa Büyük , Eski Mardin Valisi Hasan Duruer ve şiir severler katıldı .