Karataş'ta MHP'ye Katılım

Adana'nın Karataş ilçesinin eski belediye başkanı Süleyman Balıkçı ile birlikte CHP’li, AK Parti’li ve DP’li 100’e yakın isim bin 500 kişiyi temsilen MHP’ye katıldı.

Şehir merkezindeki parkta düzenlenen ve şehitlere saygı duruşu ile başlayan törende, eski belediye başkanı DP’li Süleyman Balıkçı’nın yanı sıra aynı partiden belediye eski meclis üyeleri Behçet Yılmaz, Şevket Yılmaz ile Mustafa Balıkçı, Suphi Akol, Musa Kapkaç, Selahattin Kaymaz, Talip Üyük, Ali Kartüpü, İsa Kaymaz, Hasan Kelebek, Hasan Doğan, Şenol İmren, Kemal Erol, Nevzat Ali Balıkçı, İsmet Balıkçı, Hasan Kaplan, Mahir Ece, Kudret Kapçak, Celal Safsoylu, Ali Canbolat, Şaban Bulut, Hasan Dalbun, Cemal Safsoylu, Abdurrahim Küçük, Ali Bilge, Suphi Özgün, Cahit Tandoğan, Cevdet Bulut, Orhan Balıkçı, Mehmet Can, Musa Kaymaz, Salim Görür, Bülent Kumlu, Cevdet Güvercin, Sefa Kayışlı, Ali Alıcı, Salim Karavul olmak üzere 100’e yakın CHP’li, AK Parti’li ve DP’li isim MHP saflarına iltihak ettiler.

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Karataş İlçe Başkanı Kadir Topak, İl Başkan Yardımcıları Taylan Atar, Hamit Yılmaz, Ayhan Bulan, İl Sekreter Yardımcısı İlhan Pehlivan, 24. Dönem Milletvekili Adaylarından güney bölgesinin önemli isimlerinden Süleyman Şimşir, katılımcılara üç hilal rozeti taktılar.

MHP ÇATISI ALTINDA BULUŞALIM
ABD’nin başını çektiği küresel sömürgeci güçlerin Müslüman Ortadoğu ülkelerini hedef aldığını, AK Parti Hükümetinin ise bu projeye yardımcı rol üstlendiğini söyleyen İzgioğlu “Şimdi işgal sırası İran’da, ardından Suriye’de, sonra da Türkiye’de. O zaman biz ne yapacağız arkadaşlar? Biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bunlara "Dur" diyeceğiz. Türk milletinin direncini artırmak için bir çatı altında birleşeceğiz. Geçmişte ister DSP’li olalım, ister CHP’li, isterse DYP, DP’li olalım, isterse Anavatan’da ya da AKP’de siyaset yapmış olalım hepimiz Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında toplanalım. Çünkü Türkiye’nin son kalesi, son direnç noktası olarak ayakta kalan, bu milletin birliğini, huzurunu, refahını, istikbalini düşünen ve bundan taviz vermeyen bir tek MHP kalmıştır. Bugün burada bize verdiğiniz bu güç, bu yüzden çok değerli, çok kutsal. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

MUHARREM VARLI’NIN KONUŞMASI
MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı da, AK Parti Hükümetinin tarım politikasına tepki gösterdi. Bölgedeki buğday hasadının tamamlanmasından sonra müdahale fiyatının açıklandığını savunan Varlı, “Üretici borca girmiş, tüccara boğulmuş, hasat ettiği buğdayı ucuza satmış. Bakanlık ise üreticinin elinde mal kalmayınca fiyat açıkladı.

Pamuk geçen yıl 2 liraydı bu sene 1 lira. Ama DAP gübresi 1.6 lira, üre 1.3 lira, taban gübresi 1.1 lira, mazot 4 lira; hadi gel para kazan; nasıl kazanacaksın? Allah’tan reva mıdır bu?” diye konuştu.

CHP’nin de destek verdiği hükümetin açılım politikasını da değerlendiren Varlı, “Adamlara sınırsız bir cesaret verildi, sınırsız şekilde önleri açıldı. Oslo’da PKK’lılarla, İmralı’da Apo ile müzakereye oturdular. Ne istedilerse verdiler, vermeye devam ediyorlar” diye konuştu.

SÜLEYMAN BALIKÇI’NIN KONUŞMASI
Katılımcılar adına söz alan Süleyman Balıkçı da, MHP’ye neden katıldığını anlattı: “Merkez sağın adresi olarak gördüğümüz MHP’nin, ülkenin milli birlik ve beraberliğinden yana olması; vatan, millet ve bayrak gibi ulvi değerler konusundaki hassasiyetinden ötürü buradayız. Büyük bir devlet adamı olan hemşehrimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde MHP’nin içeride barışçı, birleştirici, kucaklayıcı, dışarıda ise sömürgeci güçlere ve işbirlikçilere karşı dik duruşundan dolayı buradayız. Allah’ın izni ile üç hilali Karataş’ta dalgalandırmak istiyoruz.” İlçe Başkanı Kadir Topak ise; ulaşımdan, eğitime, balıkçılıktan, tarıma, turizme değin Karataş’ın kangren haline gelmiş sorunlarını anlatarak, “MHP olarak bütün bu meseleleri çözümsüz görmüyoruz. Sadece irade gerekiyor. O irade bizde var. Burada ortaya konan iradeyi tarihi bir başlangıç, tarihi bir adım olarak görüyorum ki inşallah yetkiyi de beraberinde getirecek, Karataş’ın ufku açılacaktır” dedi .
Kaynak: İHA