Bakan Taner Yıldız Van’da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye’de düşürülen uçakla ilgili olarak, "Biz bu sıkıntıya sükunetle ama haklarımızı da son zerresine varıncaya kadar koruyarak yaklaşıyoruz" dedi. Yıldız, BDP'lilerin olaya yaklaşımına da tepki gösterdi.

AK Parti Van Merkez ilçe Başkanlığı 4. Olağan Genel Kurulu, Bakan Taner Yıldız’ın da katılımıyla Anadolu Öğretmen Lisesi spor salonunda yapıldı. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden kongrede, ilk olarak seçime tek liste halinde giren mevcut başkan Abdulmenaf Keyifli bir konuşma yaptı.

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ve AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici’nin de birer konuşma yapmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, bu memlekette artık gençlerin kanının dökülmesine gerek olmadığını belirterek, “Bugün artık çocuklarımızın dağlara gitmesine gerek yok. Oralarda haklarını aralamalarına gerek yok. Bugün bu memlekette artık masalar var, siyaset var, siyaset kurumları var, konuşmak var, diyalog var. Bunlar varken hala siyaseti öteleyip başka bir yerde hak aramayı hak sayan insanlara şüphe ile bakmamız gerekiyor. Bugün bu meselenin çözülmesi için hiçbir engel yoktur. Dün konuşamadığımız, anlaşamadığımız, paylaşamadığımız bütün konular bugün konuşuluyor. Hala neden bizim çocuklarımız ölsün? Neden bizim çocuklarımız başka yerlere gitsin?” dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, Suriye’de bir uçağımızın vurulduğunu hatırlatarak, “Suriye açıkladı, ‘Biz bunu yanlışlıkla vurduk’ diye. Ve kalkıyor bir partinin eş başkanı, ‘Bu uçağın hangi görevde havalandığı, nereye gidiyordu, hedef neydi?’ diyor. Adama sormazlar mı sen hangi ülke adına açıklama yapıyorsun diye? Suriye adına mı, İsrail adına mı, yoksa ismini bilmediğimiz bir başka ülke adına mı açıklama yapıyorsun? İnsan biraz utanç duyar. Biz bu sıkıntıya sükunetle ama haklarımızı da son zerresine varıncaya kadar koruyarak yaklaşıyoruz. Biz hiçbir zaman için soğukkanlılığımızı kaybetmeyiz ama hiçbir hakkımızı da yedirmeyiz. Mavi Marmara’da da aynı tavrı sergilediler bu arkadaşlar. Yeri geldiğinde aleyhimize açıklama yaptılar. Ben her zaman söylüyorum, ülkesini seven biri böyle bir açıklama yapar mı? 8 kardeşimizi şehit verdik son çatışmada. O çatışmada bunu kınaması gerekenler, bize başka türlü çağrıda bulundu. Ancak kanla beslenenler, meşrutiyetini cenazelerden alan, acılardan alan, terör örgütünden alan kişilere bizim verilecek primimiz yok. Biz onlara karşı tavrımızı sürdüreceğiz. Çok açık söylüyorum, bizim özgürleşmeyle alakalı, demokratikleşmeyle alakalı çabalarımızı da inşallah sonuçlandıracağız. Bunu biz hep beraber göreceğiz. Er ya da geç bu ülke sükunete kavuşacaktır” dedi.

BDP’yi eleştiren Yıldız, “Dikkatinizi çekiyorum, bunların Kürtçeyle de bilgileri, ilişkileri yok. Çünkü bunlar Kürtçeyi değil, sadece terörün dilini destekliyorlar. Bunlar sadece kanın ve gözyaşının destekçisi. Ama biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Biz bu bölgede, özellikle barışın ve sevginin dili konuşuldukça kalkınmaya karşı olanların sükutu hayale uğradıklarını hep beraber göreceğiz. TBMM’de grup kurdular, onların oradaki konuşmalarını dikkatlice izleyin. Birlik ve beraberlikten mi yanalar, yoksa ayrılıktan mı yanalar? Onlar sürekli ayrılığın tahrikçisi oldular. Sürekli ayrılığın destekçisi oldular. Eli kanlı katilin röportajında söyledikleri gibi bunlar PKK’dan ve her zaman ülkenin bölünmesinden yana oldular. Biz, o kendilerine gösterilen yol haritalarını hiçbir zaman dikkate almayacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız, konuşmasının ardından kongreden ayrılarak Van Valiliğine geçti .
Kaynak: İHA