Tebriz'de Akdağ'a Büyük Alkış...

Tebriz uçak seferlerinin başlaması nedeniyle Tebriz Havaalanında yapılan törende konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tebrizlilerden büyük alkış aldı.

Bakan Akdağ konuşmasında Tebriz ile Erzurum halkının birbirine yakın olduğunu, birbirlerini yabancı olarak hissetmediklerini söyledi.

Erzurum-Tebriz uçak seferlerinin iki şehrin insanının yakınlaştıracağının altını çizen Bakan Akdağ, şöyle dedi: “Bu seferlerden her iki ülke ziyadesiyle faydalanacaktır. tebriz için Erzurum Türkiyeyi yakın edecek, Tebriz'de İran'ı Türkiyeye yakın edecektir. Ticari ilişkilerin geliştirilmesi anlamında hava ulaşımı büyük katkı yapacaktır. İki şehrin insanının gönülleri birdir ama münasebetleri gelişmemiştir. İşte bu uçak seferleri bu münasebeti de geliştirecektir.” Bakan Akdağ konuşmasını tamamlarken Şair Şehriyar'ın Haydar Baba şiirinden iki kıta okudu. Tebrizliler Bakan Akdağ'ı ayakta dakikalarca alkışladı. Bakan Akdağ, !Ben Erzurumlu olmasam bu şiiri böyle kolay okuyamam” dedi Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Tebriz-Erzurum arası uçak seferlerinin başlaması konusunda geç kalındığını dile getirdi.

iki şehrin ve dolayısıyla iki ülkenin ilişkilerinin canlanmasında uçak seferlerinin büyük katkısının olacağını anlatan Vali Öztürk, 'Bu çok kıymetli bir uçuştur. Bunun kıymetini bilelim' dedi.

TEBRİZ BÖLGE VALİSİ DE KONUŞTU

Tebriz Bölge Valisi Ali Rıza Beygi'de yapmış olduğu konuşmada, Tebriz havaalanının uluslararası hava alanı olduğunu söyledi.

Tebriz'in bir buçuk milyon nüfusa sahip olduğunu, 8 bin 500 üretim firmasının bulunduğunu, 200 bin öğrencisi 6 üniversitesinin olduğunu anlatan Beygi, Tebriz'in Şark-ı Azarbaycanın gözdesi olduğunu belirtti.

Tebriz ile Erzurum'un iki kardeş şehir olduğuna da dikkati çeken Bölge Valisi, Tarihi İpek yolunun yeniden canlandığına dikkat çekti.

Törene, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversite Rektörü Muammer Yaylalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Anadolu Jet Uçuşlar Bölgesel Başkanı Sami Alan, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA