New York’ta Türk Gecesi

New York’ta faaliyet gösteren Barış Adaları Enstitüsü ve Türk Kültür Merkezi bu yıl 5.'sini düzenlediği Dostluk Yemeği ve Ödül Gecesi'nde Amerika’nın önemli isimlerini bir araya getirdi.

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun desteklediği ve New York Eyalet Başsavcısı Eric T. Schneiderman’ın da ilk kez katıldığı programa 200’e yakın davetli iştirak etti. Birçok Amerikalı milletvekilinin yanı sıra Türkiye’nin New York Başkonsolosu Levent Bilgen ve Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcilisi yardımcısı Hüseyin Müftüoğlu da katılımcılar arasında yer aldı.

AMERİKALI BAŞSAVCI: ASIL ÖDÜLÜ BENİM SİZE TAKDİM ETMEM GEREKİR

Prestijli bir salonda gerçekleşen yemeğin ardından ödül törenine geçildi. Kendisine ‘Kamu Hizmet Ödülü’ takdim edilen başsavcı, "Bu ödülü almak şahsım adına büyük bir onur. Siz toplumumuzun birbirini anlamasını, bir arada yaşamalarını sağlamak için çaba gösteriyorsunuz. Bu sebeple gerçekte benim sizlere bir ödül takdim etmem gerekiyor." diyerek geceye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaptığı samimi konuşma ile de salondan büyük alkış alan başsavcı, "İnsanların son zamanlarda bahsetmekten çekindiği sevgi, saygı, anlayış gibi sözleri kullanıyorsunuz. Bu durum, toplumumuz için ciddi bir kayıpken Barış Adaları Enstitüsü’nün ve bu enstitüye bağlı yan kuruluşların toplumdaki bozulmaya karşı sevgi dili ile mücadele etmesi çok anlamlı." dedi.

Ödül töreninin ardından konuşan Başkonsolos Levent Bilgen etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederken, iki ülke arasında gelişen resmi ilişkilerin, Türk dernekleri vasıtasıyla daha anlamlı hale geldiğini belirtti.

Programda konuşma yapan Amerikalı milletvekilleri de Türkiye tecrübelerinden ve gelişen dünya düzeninde Türkiye’nin yeni imajından övgüyle bahsetti .