Kırıkkale Barosu'ndan Seminer

Kırıkkale Barosu tarafından ''Borçlar Kanunu'' konulu seminer düzenlendi.

Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, Borçlar Kanunu ve bazı temel yasalarda yapılan köklü değişiklikler nedeniyle tüm hukukçuları yeni bir öğrenme sürecinin beklediğini söyledi.

Bu köklü değişikliklerin özellikle de avukatlara mesleğin ifasında daha fazla özen ve sorumluluk yükü getirdiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

''Bu süreçte meslek içi eğitim her dönemden daha fazla önem arz etmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da el ele vermemiz gerekir. Bilgiyi, aklı, hukuk ve hukukun üstünlüğünü rehber alarak, sevgiyi, saygıyı ve dayanışma ruhunu öne çıkararak, sabır, cesaret ve kararlılık içinde, ama çok çalışarak, bugüne kadar yaptıklarımızı daha iyi yapmamız, böylece yaratacağımız sinerji ile baromuzu ve mesleğimizi yüksek değer yaratan bir konuma getirmemiz gerekir.''

Seminerde, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Koç, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yavuz ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mürsel Başgül tarafından Borçlar Kanunu'nun genel hükümleri hakkında avukatlara bilgiler verildi.

Muhabir: Ahmet Yaman

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA