Kadınlar Projeyle İş Sahibi Oluyor

Mersin’in Erdemli ilçesinde, 21 bin 578 liraya alınan 18 dikiş makinesinin bir kısmı katıldıkları kurs sonunda bayanlara belgeleriyle birlikte verildi.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, “2011 yılında Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak Erdemli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığımızca uygulanan İkinci Şans Toplumsal Kalkınma projesi adı altında issiz durumdaki 18 kadını iş sahibi yapabilmek amacıyla 21 bin 578 liraya 18 adet dikiş makinesi alınmıştır. Projemizin toplam bütçesi ise 35 bin 574 liradır” dedi.

Sosyal yardımlaşma kriterlerine uyan Erdemli’deki kadınların proje kapsamına alındığını ifade eden Özefe, “Bugün kursiyerlere belgelerini vereceğiz, makinelerini teslim edeceğiz. Kadınlarımıza başarılar dilerken, makinelerinin de hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Proje kapsamında dikiş makinesi verilen bayanlara yönelik Hatice Vural usta öğreticiliğinde ‘Dikiş makinesi kullanma kursu’ açtıklarını dile getiren Erdemli Halk Eğitim Müdürü Ömer Okur ise “Mersin Serbest Bölge'deki tekstil firmalarından gerek bu kursumuz gerek diğer kurslarımıza katılarak sertifika alan başarılı kursiyerlerimizi asgari ücretli ve sigortalı olarak işe alma ve servisle evlerinden alıp evlerine getirme sözü aldık. Böylece istihdama büyük katkı sağlamakla birlikte kursumuz amacına ulaşmış olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri, dikiş makineleri ile birlikte verildi.

Kaynak: İHA