İHA’dan Çankırı Belediye Başkan'ı İrfan Dinç’e Ziyaret

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 18 ayda 18 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, Çankırı’nın geleceğini bugünden planladıklarını söyledi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Çorum Bölge Müdürü Bülent Özkaleli, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret etti. İHA Çankırı Temsilcisi Mehmet Türk ve İHA Çorum Temsilcisi M. Muttalip Yalçın’ın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Dinç, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Dinç, içerisinde spor alanları, rekreasyon ve piknik alanları bulunan Kentpark projesi, kültür merkezleri, meydan düzenlemeleri, sosyal ve kültürel tesisler bulunduğu 18 projenin tahmini 30 milyon TL’ye mal olacağını ve kaynak problemlerinin bulunmadığını açıkladı.

İlk olarak 2004 yılında, daha sonra 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti'den belediye başkanı seçilen İrfan Dinç, “İlk göreve geldiğimiz günkü heyecanımızdan hiçbirşey kaybetmedik. Artan heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu an Çankırı'nın farklı noktalarındaki sorunlarına çözüm olacak ve kent estetiğine çok olumlu katkı sağlayacak bir çok proje gerçekleştirdik” dedi.

Çankırı'ya yeni bir kent vizyonu kazandırmak için çalıştıklarını anlatan Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Şehir merkezinde kent estetiğini değiştirecek daha modern bir görünüme kavuşacak ciddi düzenlemeler yapıyoruz. Kentsel dönüşüm projesi çalışmaları devam ediyor. Kentsel dönüşümle yeni bir şehir kuruyoruz. Konutları, yaşam alanları, sosyal donatıları, eğitim kurumları ve vatandaşları ihtiyacına cevap veren yeni bir kent oluşturuyoruz. Bunu gerçekleştirmek çok zor ama zoru başardık. Çankırı'nın modern bir kent haline gelmesi için uzun uğraşlar veriyoruz. Şehrin bütün bölgelerinde yaşayan herkesin sıcak bir yuvada yaşamaya hakkı vardır. Bizim en temel hedefimiz budur. Allah'ın izni ile ilk kazmayı vurmak nasip oldu" diye konuştu.

Torba yasası kapsamında belediyede görev yapan 220’ye yakın belediye işçinin farklı kurumlara aktarıldığını dile getiren Başkan Dinç, “Torba yasa ile birlikte aylık 200 bin TL tutarında tasarrufumuz oldu. Belediyeler istihdam kurumu değil. Yıllarca böyle yanlış bir algı oluşmuş. Belediyeler hizmet kapısıdır. Bizde elimizdeki kaynakları en etkin bir şekilde kullanarak hizmete dönüştürüyoruz” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde İstanbul Feshane'de düzenlenecek etkinliklerde kentin tanıtımının yapılacağını belirten Dinç, “Çankırı’nın tanıtımı açısından büyük bir organizasyon olacak. Her alanda kentimizin tanıtımını yapacağız. Çankırı tarihi ve turistik yönden büyük değerlere sahip ancak sahip olduğumuzun değerlerin tanıtımı arzu ettiğimiz noktada değil” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA