Bursa'daki Muşlular Sünnet Şöleninde Buluştu

Bursa’da yaşayan Muşlular, Muş İli Kültür Eğitim Kalkındırma Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin (MUŞ-İLDER) organize ettiği piknikte buluştu.

Siyaset, sanayi ve sanat camiasından birçok simanın katıldığı piknik ve sünnet şöleninde, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

MUŞ-DER'in Balat Ormanı'nda organize ettiği buluşmaya, Muş Ak Parti eski milletvekili Seracettin Karayağız, AK Parti Bursa Milletvekili Kemal Şerbetçioğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih ve 4 bine yakın davetli katıldı.

Piknikte bir araya gelen Muşlular, yüz çocuğun sünnetine eşlik etti. 2 sene önce kurulan derneğin sadece Bursa’ daki Muşluların değil, tüm Muşluların yararlanabilecekleri bir vizyona ve misyona sahip olduğunu belirten MUŞ-İLDER Başkanı Mesut Çiftçi, Muş'un tanıtımında derneğin çok etkili olduğunu söyledi.

Çiftçi, "Burada bulunan yaklaşık 4 bin hemşerimizin zamanını ve yüreğini bizlerle paylaşmasının birlik ve beraberliğe ne kadar özlem duyduklarının en büyük kanıtıdır. Derneğimizin etkinlikler haricinde, Uludağ Üniversitesi'nde okuyan Muş’lu 50 öğrenciye düzenli bir şekilde burs vermekte. Dernekten beklentilerin de çok yüksek olduğunun farkındayız. İşte bu beklentiden ötürü bugün yüz Muşlu çocuğun sünneti ile gerçekleştiriyoruz. Bu tür organizasyonların geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz" dedi Etkinlikte sahne alan Koma Rozerin Grubu ve yerel sanatçılar, okudukları türküleriyle davetlilere unutamayacakları bir konser sundular. Davete katılan Muşlular ve diğer illerin temsilcileri hareketli türküler eşliğinde uzun süre halay çektiler. Pikniğe katılan aileler gruplar halinde Muş yöresine has yiyecekleri birbirlerini ikram ettiler .
Kaynak: İHA