Beyoğlu'nda Hint Keneviri Operasyonu

Beyoğlu’nda, güven timlerinin bir eve düzenlediği operasyonda saksılara ekili çok sayıda Hint keneviri ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 3 zanlı, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Beyoğlu’nda bir evde Hint keneviri yetiştirildiği ihbarını alan Güven Timleri Şube Müdürlüğü B Bölgesi ekipleri, Tomtom Mahallesi Tercüman Çıkmazı’nda bulunan apartmana operasyon düzenledi.

Apartmanın çatı katında araştırma yapan polisler olayla ilgili Ahmet B., Tayfun T. ve Sefer S.’yi gözaltına aldı. Söz konusu adreste yapılan aramalarda ise 4 saksı içerisinde 529 gram ağırlığında toplam 31 kök Hint keneviri ile 17 adet dolu fişek ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler ile birlikte gözaltına alınan zanlılar emniyete götürüldü. Emniyette ifadeleri alınan zanlılardan Sefer S.'nin farklı suçlardan aranması olduğu bildirildi.

Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi. Tayfun T. ve Ahmet B. sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Altı ayrı suçtan aranması bulunan Sefer S. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan operasyon anı polis kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, polisin evin içine girerek yaptığı arama sonrası saksılar içinde yetiştirilen Hint kenevirleri görülüyor.