Ayalan: “BDP’de Tasfiye Başlamıştır”

AK Parti Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, “Eğer Ahmet Türk bugün BDP’de tasfiye olmadığını söylüyorsa bilin ki orada tasfiye başlamıştır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "BDP'de tasfiye hissediyorum" deyip örnek verdiği isimlerden Ahmet Türk’ün "Öyle bir şey yok, o Başbakan'ın istediği tablo" şeklindeki açıklamasına karşı açıklama geldi. Yazılı açıklama yapan AK Parti Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, “Ahmet Türk 'BDP’de tasfiye için öyle bir şey yok' diye bir açıklama yapmış ise bilin ki BDP’de tasfiye başlamıştır” diye konuştu.

Ayalan, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı döneminde o zamanki DTP’nin genel kuruluna partisini temsilen katıldığını ve İstiklal Marşı okunmaması ve teröristlere saygı duruşu olmasından ötürü solunu terk ettiğini hatırlatarak, “O dönem Genel Başkan Ahmet Türk’ün danışmanı 'Salona hakim değiliz ancak bu kadarını başarabiliyorum' demişti. Bu açıklamayı da Ahmet Türk yalanlamıştı. Ahmet Türk’ün söylediklerinin ne ifade ettiğini yaşamış bir isim olarak eğer Ahmet Türk bugün BDP’de tasfiye olmadığını söylüyorsa bilin ki orada tasfiye başlamıştır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA