Anamur'da Mobese Sistemi Kuruluyor

Anamur'a kurulacak MOBESE sisteminin alt yapısını üstlenen Belediye ile İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, makamındaki imza töreninde yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın desteği ile cihazların alımında kullanılmak üzere 400 bin lira sağlandığını söyledi.

İl Özel İdare mühendislerinin Emniyet Genel Müdürlüğü kriterlerine göre hazırladığı 600 bin liralık projenin 200 bin lira tutarındaki alt yapı çalışmalarını da Anamur Belediyesi'nin üstlendiğini belirten Tuğluoğlu, 12 kamera ile kurulacak sistemle kentin büyük bölümünün izlenebileceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Mehmet Türe de üstlendikleri altyapı çalışması kapsamında kabloların yerleştirilmesi için 5 bin metre uzunluğunda kazı yapacaklarını belirterek, yaz yoğunluğunun bitmesiyle işe başlayacaklarını söyledi.

Her geçen gün büyüyen Anamur'un huzur ve güvenliğinin sürdürülmesi için MOBESE sisteminin şart olduğunu ifade eden Türe, ''En ucuza en iyi proje yapıldı. Emeği geçen herkese Anamur halkı adına teşekkür ederim'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Türe ve Emniyet Müdürü Tuğluoğlu, protokolü imzaladı.

Muhabir: Tahsin Ünlü/Veli Gürgah

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA