''Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları'' Başladı

Sakarya'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen ''Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları'' başladı.

Sapanca'daki bir restorantta düzenlenen etkinliğe, yurt içi ve yurt dışından katılan 13 şair, Türk şiirinin geleceği hakkında görüşlerini dile getirdi.

Katılımcılardan şair Haydar Ergülen, burada yaptığı konuşmada, yurt dışından gelen şairlerin, Türk şiiri ile yakından ilgilenmelerinin sevindirici olduğunu ifade ederek, genç şairlerin de sadece şiir yazmakla kalmayarak şiir üzerine düşündüğünü kaydetti.

Modern dünyanın dayatmalarına karşı şiir gibi eski değerlerin hala devam etmesinin önemli olduğunu anlatan Ergülen, ''Şiiri, insani açıdan, vicdani açıdan en önemli donanımız, en önemli silahımız olarak görüyorum. Şiir bir niyettir. Ben şairliği bir meslek olarak kabul etmem. Şairlik bir haldir'' dedi.

Kosovalı Şair Canan Özer de gecede Türk şiirinin ölüp ölmediğinden bahsettiklerini dile getirerek, toplantıya katılan herkesin, şiirin insan ruhundan beslendikçe ölmeyeceği fikrine sahip olduğunu söyledi.

Şiirlerini eski ve yeni şiirlere uygun bir şekilde yazmaya çalıştığını belirten Özer, kendisi için eski şiirler kadar yeni şiirlerin de önemi olduğunu anlattı.

''12. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları'' yarın düzenlenecek etkinlikle sona erecek.

Muhabir: Çağrı Turgut

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA