Sürücü Kursları Karardan Memnun

İlkokul mezunlarının bundan sonra ehliyet alabilmesini öngörün kanun teklifi TBMM'ye gönderilmesi sürücü kurslarını ve kursiyerleri memnun etti.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve 7 milletvekilinin birlikte verdiği ilkokul mezunlarının ehliyet alabilmelerine yönelik kanun teklifinin TBMM'sine sunulması Bartın'daki sürücü kurslarını memnun etti. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 41. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen öğrenim şartı ile ilgili olarak A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş bulunmaları şartının 18/8/1997 tarihinden önce ilkokulu bitirenlerde aranmaması durumunda, teklifin yasalaşması ile birlikte ilkokul mezunu olan sürücü adaylarının bu konudaki mağduriyetleri giderilecek. Bartın Eyüp Şahin Sürücü Kursu Müdürü Ali Eyüpustaoğlu, yapılan çalışmanın memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Eyüpustaoğlu, "Bu olay zaten insan haklarına aykırıydı. Avrupa'da diploma bile aranmıyor. Bu durum bir çok ihtiyacı ortadan kaldıracaktır. Ayrıca vatandaşların beklentilerine de cevap verecektir" dedi.

Bartın Eyüp Şahin Sürücü Kursu Müdürü Ali Eyüpustaoğlu, Bartın'da bir çok ilkokul mezununun ehliyet alabilmek için bu yasayı beklediğini de sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA