Karaman'da ''Akıllı Hizmet'' Dönemi

Karaman'da belediye tarafından bir çok hizmetin bir noktadan takip edilebileceği ''Akıllı Kent Hizmetleri Merkezi'' hizmete girdi.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, açılışta yaptığı konuşmada, Akıllı Kent Hizmetleri Merkezi'nin, belediyecilikte çok önemli bir rol üstleneceğini söyledi.

Akıllı Kent Hizmet Servisi'ne 444 25 70 numaralı telefondan veya bizzat başvurulacağını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:

''Bu açılışlara uzun bir süre devam edeceğiz. Akıllı Kent Hizmetlerini birçok belediye yakalayabilmiş değil. Şu anda yüzde sekseni hizmette olan ve daha sonra coğrafi bilgi sisteminin de eklenmesiyle merkez tam çalışır hale gelecek. Bu sistem Karaman'da hizmetin artmasına ve daha faydalı bir şekilde yapılmasına vesile olacak. Vatandaş hizmet için her yeri gezmeyecek. Belediye ve Karaman ile ilgili tüm bilgiler sisteme kayıtlı. Bilgisayarın başındaki bir görevli vatandaşa istediği sorunun cevabını verip onu yönlendirebilecek.''

Belediye hizmet binasının zemin katında hizmete giren merkezin açılışına, Vali Süleyman Kahraman, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Daire Müdürleri, Belediye Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir : Mehmet Çetin

Yayıncı : Murat Aslan
Kaynak: AA