İzmir'de Hırsızlık Çetesi Çökertildi

İzmir Torbalı Ayrancılar Mahallesi’nde tekel depolarına girerek hurda çalmaya çalışan 6 kişilik hırsızlık çetesi yakalandı.

6 kişinin çeşitli suçlardan toplam 15 sabıkası olduğu ortaya çıktı. Şahıslar önceki gün saat 18.00 sıralarında tekel depolarına geldi. Hurdaları çıkarmaya başladıkları sırada 4 kişilik İZSU ekibi bölgede çalışma yapmaya geldi. Bu sırada İZSU ekiplerini gören şahıslar bölgeden kaçtı. Durumdan şüphelenen çalışanlar jandarmaya haber verdi. Jandarma şahısların kullandıkları 35 HA 3763 plakalı aracın Bornova’da bulunan Rent A Car firmasından kiralandığını tespit etti.Aynı gün içinde soruşturmayı derinleştiren ekipler, kiralık araç üzerinde bulunan GPRS izleme cihazı sayesinde şahısların gittikleri yerleri takip etti. Şahıslar bu sefer saat 23.00 sıralarında yeniden aynı tekel depolarına daha önceden çıkardıkları hurdaları almaya geldi. Bu sırada hazır olan jandarma, bölgeyi çember içine aldı. Yapılan operasyonla Ramazan A.(20), Hilmi Ö.(19), Mehmet A.(23) ve Rızanur İ.(15) suçüstü yakalandı. Olay yerinden kaçan Aykut Ö.(20), Ramazan A (20) ise daha sonra yakalandı.

6 KİŞİNİN DE SABIKASI VAR İ

zmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ekipleri, Ayrancılar Kapıkaya Jandarma Karakolu ve Torbalı İlçe Jandarma İstihbarat ekiplerinin ortak çalışması sonucu operasyon gerçekleştirildi.

Şahısların sacları çalıp hurda fiyatına satacakları öğrenildi. Hırsızlık yaparken yakalanan 6 kişinin de çoğu hırsızlık olmak üzere 15 sabıka kaydının bulunduğu belirtildi.Jandarma ekibinin takibi sonucu yakalanan 6 kişi, Torbalı Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarıldı .
Kaynak: İHA