Gürsel Tekin: İstanbul’u Botoksladılar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 2012 Avrupa Spor Başkenti etkinlikleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan fotoğrafta tarihi silüeti bozduğu tartışmalarına sebep olan gökdelenlerin silindiğini savundu.

Tekin, “Ayıp değil mi? Böyle bir yöneticilik anlayışı olur mu? Botokslu bir kent haline getiriyorsunuz.” dedi.

Tekin, tarihi yarımadanın yer aldığı bir başka fotoğrafı da örnek olarak gösterdi. CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Haluk Eyidoğan ile Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve Edirne Milletvekili Kemal Değirmen, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprüleri’nde yapılan tadilat çalışmaları, kentsel dönüşüm ve güncel konularda basın toplantısı düzenledi.

Arkasında İstanbul haritasıyla konuşan Tekin, haritanın İstanbul’un rant haritası olduğunu söyledi.

İstanbul’da ilk iki köprü yapıldığı tarihde etrafının boş olduğunu daha sonra yapılaşmayla köprülerin şehir içinde kaldığını aktaran Tekin, bu yapılaşmanın AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştiğini önü sürdü. Gürsel Tekin, AK Parti iktidarının İstanbul için bir sorun haline geldiğini savundu. İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti etkinlikleri için Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı panonun önünde çektirdiği ve afiş haline getirdiği fotoğrafı gösteren Tekin, “Tarihi ne burada ne yazıyor. Bu fotoğrafı sadece burada görmezsiniz. Brüksel’e gidin bu fotoğrafı görürsünüz. Avrupa’da 2010 Dünya Kültür Başkenti olarak bu fotoğrafları görürsünüz. Son derece pırıl pırıl bir İstanbul. Gerçeği böyle mi size soruyorum? Ayıp değil mi Böyle bir yöneticilik anlayışı olur mu? Botokslu bir kent haline getiriyorsunuz. ‘İstanbul ranta teslim edilmesin, yoğunluk oluşmasın’ diyen bakanlar kuruluna şimdi ben bunları göndereceğim. Daha önce bu rant haritasını Sayın Başbakan’a gönderdim.” ifadelerini kullandı. 'KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜ İÇİN TATİLDEN DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİLET ALACAĞIM' Gürsel Tekin, “Ey İstanbullu, ey basın mensupları farkına varın bu gidişatın. Hani siz Fatih Sultan Mehmet ile övünüyordunuz. Şimdi Fatih Sultan Mehmet kalksa ‘bu nedir?’ demez mi ?” şeklinde konuştu.

Tekin, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprüleri’nde yapılan çalışmalar ve Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan’ın ‘İmkanı olanlar tatilini İstanbul dışında geçirsin’ sözlerini eleştirdi.

Turan ve ekibini yakında tatile çıkaracaklarını ifade eden Tekin, tatil için gerekli biletleri de bizzat kendisinin alacağını belirtti.

Tekin, “Gidişleri olacak, dönüşleri olmayacak. Öyle bilet göndereceğim.” ifadesini kullandı. Tekin, Turan ve ekibini yakında tatile göndereceklerini, tatil için alacağı biletlerin dönüşü olmayacağını belirtti.