Gölyaka’da 14 Aileye 2’şer Düve

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 14 aileye ikişer adet gebe düve dağıtımı yapıldı.

Gölyaka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen "Süt İnekçiliği Projesi" hayata geçirildi. Gölyaka Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde hazırlanan proje kapsamında 14 aileye 2'şer adet olmak üzere toplam 28 adet gebe düve dağıtıldı. Proje kapsamında alınan gebe düvelerin dağıtımı öncesi kura çekimi yapıldı. Kura çekiminden sonra Gölyaka Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimleri, hayvan bakımı ve beslenmesi konularında hak sahiplerini bilgilendirirken, ayrıca proje kapsamında 24 gebe düvenin bir yıllık tüketebilecekleri yem desteği de hak sahiplerine verileceği belirtildi.

Gölyaka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından uygulanan bu projeler ile yöre insanlarına yeni iş imkanları sağlaması ve bölgede yapılan hayvancılık sektörünün gelişmesine katkıda bulunmasını ve çiftçilerin bu ineklerle geçimini sağlamaları ve gelir seviyelerini yükseltmeleri hedeflenmekte .
Kaynak: İHA