CHP’den Van Belediyesi’ne Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Cemal Şen, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın tutuklanmasını kınayarak, “Kaya, şahsiyeti ile bu kentte barışı simgeleyen bir kişilikti.

Kaya, bu ilin, bu kentin çok önemli bir değeridir. Van halkına düşün görev ise böyle bir değeri sahiplenmektir” dedi.

CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi’yi ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Şen, “Halk iradesi ancak halk istediği zaman düşer. Biz Sayın Kaya’yı özlüyoruz” dedi.

Kaya’nın tutuklanması ve görevinden uzaklaştırılmasını asla kabul edemeyeceklerini söyleyen Şen, Kaya’nın tutuklanmasının çalışmaları kesintiye uğratmaması gerektiğini belirtti.

Kaya’yı çok sevdiklerini ve değer verdiklerini aktaran Şen, “Kaya, şahsiyeti ile bu kentte barışı simgeleyen bir kişilikti. Kaya, bu ilin, bu kentin çok önemli bir değeridir. Van halkına düşün görev ise böyle bir değeri sahiplenmektir” diye konuştu.

Kaya’nın yargılanma süreçlerinin takipçisi olacaklarının altını çizen Şen, “Van halkının özgür iradesinin yanındayız. Burada bulunan tüm arkadaşlarımız Bekir Kaya’dır. Umarım adalet kısa bir zamanda yerini bulur ve başkanımız aramıza döner. Bu hükümet tutuklamalarla bir kıyım yapmaya çalışıyor. Bu hükümet ülkeyi tek partili diktatöryasına sürüklüyor. Bu nedenle tüm halkın buna karşı büyük bir dayanışma içerisinde tepkisini dile getirmesi gerekiyor” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Abi ise, kimsenin belediye hizmetleri konusunda bir şüphesinin olmamasını isteyerek, “Biz başkanımıza söz verdiğimiz gibi, kendisinin bizim önümüze koyduğu tüm hedefleri başarı ile gerçekleştireceğiz. Bu nedenle yaklaşık 10 gündür çalışmalarımız gözle görülür biçimde ve tüm gücümüzü seferber ederek yapıyoruz. Tüm halkımızın ortak dayanışması ile bunu başaracağız” dedi.

Kaynak: İHA