Bal Kabağından Cips

Isparta yöresinde, genellikle üzerine tahin dökülüp cevizli tatlı olarak tüketilen bal kabağı artık cips olarak tüketilebilecek.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde özel bir teknik kullanılarak bal kabağından cips üretildi. Bal kabağının genellikle sonbaharda hasat edilebildiğini belirten SDÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atıf Can Seydim, kabağın genelde tatlı olarak kullanıldığını belirtti.

Kabağın kullanım alanının çok sınırlı olduğuna değinen Doç.Dr. Seydim, SDÜ Gıda Mühendisliği Bölümü olarak bal kabağından cips ürettiklerini açıkladı.

Bal kabağı cipsinin çok sağlıklı bir ürün olduğuna işaret eden Doç.Dr. Seydim, benzerlerinin aksine yağda kızartılmadan sadece kurutularak hazırlanan cipsin yararları hakkında bilgi verdi

Doç.Dr. Seydim “İçerdiği vitaminler, mineraller özellikle içerisindeki bileşenlerin sağlığa faydaları çok fazla. Kabakta önemli miktarda diyet lifi bulunmakta.Bu nedenle de bağırsak sağlığı için önemli. İçerdiği bileşenler bağışıklık sisteminin güçlendiriyor. 2007’de ABD’de yapılan çalışmalarda hiperglisemi ve hipertansiyona karşı etkili olduğu kanıtlanmıştır” dedi.

Kaynak: İHA