Öbedak’lı Dağcılar 2011-2012 Faaliyet Dönemini Basınla Paylaştı

Ödemiş Belediyespor Kulübü Dağcılık Kolu (ÖBEDAK) üyeleri, Kent Konseyi’nde bir araya gelerek 2011-2012 faaliyet dönemini değerlendirdiler.

Ödemiş Belediyespor Kulübü Dağcılık Kolu üyeleri adına açıklama yapan Mümtaz Saygı yürüttükleri faaliyetlerle ilgili olarak şunları söyledi: “2011-2012 yılında yüksek dağlar kategorisinde Antalya’dan başlayan 5 dağcılık faaliyeti ile Ödemiş’in dışında da 8 doğa yürüyüşümüzün yer aldığı toplamda 29 faaliyetimiz gerçekleşti ve 95 üyemizle sesimizi tüm Türkiye’de ÖBEDAK olarak duyururduk. Doğa sporlarında seyircisi ve rakibi olmayan, ruh ve beden sağlığını koruyan bu spor dalının artık resmi statüsüne kavuşması için öncelikle bizim tabelamızı da asarak, ÖBEDAK Dağcılık Kulübü diye ifade edebileceğimiz binamızın olmasıyla daha da örgütlü hale gelip geniş kitlelere bu sporu sevdirmek istiyoruz.

Bugün İzmir’de dağcılık faaliyetlerinin en iyi şekilde sürdürüldüğü alanlardan bir tanesi Ödemiş’tir. İlçemizde Bozdağ bölgesi, Bademli, Aydın Dağları, Gölcük ve yayları dağ sporlarına uygun olan yerlerdir. Bunlar daha da geliştirilebilir. Gelecek yıl için hedeflerimiz dağcılıkta Bademli, Birgi ve Bozdağ kısmını ulusal dağcılık turizmine açmak olacaktır. Gerek kamp açısından, gerekse hava şartları ve doğa yapısı açısından binlerce dağcıyı barındırabilecek alanları ile Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek dağcılarla bölgemizin hem tanıtımına, hem de ekonomisine katkı sağlamış olacağız. Geçen faaliyet döneminde bizlere destek veren belediye başkanımız sayın Bekir Keskin ve Bademli faaliyetlerinde destek veren Bademli belediye başkanımız Sayın Selahattin Kundak'a ÖBEDAK ailesi olarak teşekkür ediyoruz”
Kaynak: İHA