Muğla Sanayici İşadamları Derneği Yönetimi, Belediye Başkanı Osman Gürün'ü Ziyaret Etti

Muğla Sanayici İşadamları Derneği yönetimi, Belediye Başkanı Osman Gürün'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MUSİD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Çoban, Muğla'da özellikle kırsal bölgelerde ekonominin güçlenmesi için sanayicilere destek olunması gerektiğini söyledi.

Çoban, ''Muğla'nın turizm kenti olmasının çok önemli olduğunun farkındayız. Ancak kıyı şeridinde olmayan bölgeler için en büyük kurtarıcıların sanayi ve ticaret olduğunu da unutmamak gerekir. Bu yüzden Muğlalı sanayiciler olarak, Muğla'yı ekonomik yönden daha ilerilere götürmek için elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla'da tarım, hayvancılık, orman ürünleri ile ilgili üretim tesislerinin kurulması ve katma değerin Muğla'da kalmasının çok önemli olduğuna işaret etti. Gürün, şöyle konuştu:

''Mermercilik sektöründe olduğu gibi diğer sektörlerde de üretim tesislerinin Muğla'da kurulup katma değerin Muğla'da kalması, bizim ekonomimiz için çok önemli. Muğla bir turizm kenti. Ancak turizm kenti diye sanayicilerimizi göz ardı edemeyiz. Denize kıyısı olmayan bölgelerin ve o bölgelerde yaşayan Muğlalıların geçimi sanayiye ve tarıma dayanıyor. Muğla ekonomisinin daha gelişmesini sağlamak için sanayicilerimizin bir araya gelerek çalışmalar yaptığını görmek bizleri mutlu ediyor.''

MUSİD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Çoban ve Genel Sekreter Mustafa Bağlı, Gürün'e Atatürk portresi hediye etti.

Muhabir: Kenan Gürbüz

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA