MAG’ların Birinci Yıl Buluşması

Bursa’nın Gemlik ilçesinde bir yıl önce küçük bir grup tarafından kurulan ve kısa adı MAG olan Mahalle Afet Gönüllüleri birinci yılını kutladı.

MAG’ın birinci yıl yemeğine Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, Gemlik Belediye başkan yardımcıları Mehmet Çelik ve Muharrem Sarı, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileriyle MAG ekipleri katıldı.

Belediye 11 Eylül Düğün Salonu’nda düzenlene gecede konuşan Bilal Çelik, kendisinin Gemlik kaymakamı olduğu dönemde çalışmaları başlayan ve şu anda Bölgede ki en dinamik kurumlar arasında yer alan MAG Gemlik ekibinin ihtiyaç duyulması durumunda başarılı çalışmalar yapacağına inandığını söyledi.

Çelik, Bursa Valiliği’nin de deprem ve acil durumlar için başlattığı projelerin hızla devam ettiğini ifade etti.

İbrahim Tarı ise yaptığı konuşmada, kurum olarak asıl faaliyetlerin acil ve afet durumlarında mücadele edecek eğitimli personel yetiştirmek olduğunu söyleyerek, Gemlik MAG ekibinin bu konuda rüşdünü ispat ettiğini söyledi.

Gemlik MAG’ı tanıtan slayt gösteriminin ardından konuşan temsilci Yusuf Yumru da, Gemlik’te bir yıl önce 8-10 kişi ile başlayan çalışmaların bugün 150’li rakamlara ulaştığını, 3 ayrı yerde MAG acil durum konteynırının ve ekibinin hazır olduğunu söyledi.

Yumru, Gemlik’teki siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve kurumlardan gerekli desteği göremediklerini ifade etti.

MAG ekibine destek verenle bulunanlara plaketlerinin sunulduğu gece ilerleyen saatlere kadar devam etti .
Kaynak: İHA