Köktaş’tan Bin Kişiye Yemek

AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Fuat Köktaş, Anakent Sosyal Tesisleri’nde yaklaşık bin kişiye yemek verdi.

Yemeğe Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, meclis üyeleri, parti ilçe başkanları, delegeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte konuşan AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Fuat Köktaş, “Bugün Türkiye’de olmazlar oluyorsa, en’ler konuşuluyorsa, eğer bugün dünya Türkiye Cumhuriyeti’ni ve onun Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arıyorsa bunun mutlaka nedenleri vardır. En önemli nedeni iyi bir aile, disiplinli, kararlı, çalışkan ve adaletli olmaktır. Eğer bunları bir arada barındırıyorsanız mutlaka başarılı olursunuz. Bunları biz Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiğini gördük ve biz de bu yolda yürüyoruz. AK Parti dönemine kadar seçim yapılan tarih 1.7 aydır. Ama AK Parti iktidarında bugün 4 yıllık bir ortalamayı rahatlıkla görebiliyoruz. Bu liderlik ve teşkilatçılık farkıdır” dedi.

AK Parti il teşkilatının 3 aydır kongre süreci yaşadığını belirten Köktaş, “Yaşadığı bu süreçte açıklamalar ve beyanatlara bakıyoruz, hiç bugüne kadar AK Parti teşkilatları böyle bir kaos ortamında kongre yaşamadı. Korku, tehdit, belirsizlik bir tarafta. Böyle bir teşkilat yapısıyla siz 2014 ve 2015 seçimlerini nasıl idare edeceksiniz. Böyle bir yapıyla siz nasıl AK Parti’li belediyeleri Samsun’da iktidar yapacaksınız. Böyle bir yapıyla ilçelerin projelerini nasıl gerçekleştireceksiniz. Geçmişine saygı göstermeyen geleceğine hiç saygı göstermez. Kalkıp ‘bu ilde il başkanı yapmış arkadaşlar fitne fesat üretiyor. Bunlar fitne fesat çıkartıyor. Eğer bunları açıklarsam siyasi hayatları biter’ demek kadar abes bir şey yok. Bana bu ifade bile bir insanın değil, AK Parti il başkanlığına, il yönetim kurulu üyeliğine de yakışmadığı da yeter” diye konuştu.

Tehdit ve şantajla teşkilatçılığın yapılmayacağını ifade eden Köktaş, “İl Başkanı Osman Çetinkaya, ‘ben genel merkez adayıyım’ diyor. Son 4 gün kala çıkan bir adayın mutlaka gerekçeleri olması lazım. Arkadaşlarımızla baktığımızda geçmişte yapılan tüm işlerin kendisinin yaptığını, olmayan olumsuz işleri ya dışarıdan fitne fesat sokanlar ya da teşkilatları çalışmayan duruma düşürdüğü bir pozisyonunu çok net olarak gördüm. Oysaki teşkilatlar bizim omurgalarımız. Eğer onu zedelerseniz fıtığa yakalarsanız o kolay kolay daha doğrulamaz. Tehdit ve şantajla teşkilatçılığın yapılmayacağını ben biliyorum. Onu başka arkadaşların da bilmesini istiyorum. Ben ‘genel merkezin adayıyım’ demiyorum. Ben Samsun’un ve Samsunlunun il teşkilatının adayıyım. Ben gücümü Samsunlulardan alıyorum” şeklinde konuştu

Köktaş konuşmasına şöyle devam etti: “Ben dirayetli bir il başkanı istiyorum. Teşkilatlarına ve şehrine sahip çıkacak, partisinin ilkelerinden, vizyonundan ve misyonundan taviz vermeyecek bir il başkanı arıyorum. Onu bulamadığım için aday oldum. Eğer bizlere 24 Haziran’da bu görevi layık görürseniz, yerel ölçekli projelere önem vereceğimi buradan söylemek istiyorum.”
Kaynak: İHA