İDO, Çanakkale’den 2 Gemi Daha Getirtiyor

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), Çanakkale Boğazı’ndan İstanbul Boğazı’na 2 takviye gemi daha getiriyor. Gemilerle günde 120 bin araç, boğaz trafiğinden denize kaydırılacak

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde başlayan bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle, 3 şeridin kapalı olması sürücüleri, Boğaziçi Köprüsü’nden sonraki alternatif olan İDO Harem-Sirkeci Araba Vapuru Hattı’na yöneltmeye devam ediyor. Olumsuz etkilenen İstanbul trafiğinin, önemli kaçış noktalarından biri olan Sirkeci-Harem Hattı’nda acil durum önlemleri sürdürülüyor.

Önce Eskihisar-Topçular Hattı’ndan çektiği 2 gemi ve şimdi de Çanakkale Boğazı’nda çalışan 2 araba vapurunu da yaz boyunca bu hatta çalıştırarak gemi sayısını 8’e çıkarıyor. Kiralanan araba vapurları 65 araç ve 500 yolcu kapasiteli. 67 metre boyunda ve 12 deniz mili hız yapıyor.

Sirkeci-Harem Hattı’na katılacak 2 gemi ile taşıma kapasitesini yüzde 100 artıracak olan İDO, personel takviyesi ve fazla mesai uygulaması ile köprü bakım onarımı sona erene kadar araba vapurlarını aralıksız çalıştıracak. Kapasite artırımı ve doldur-boşalt seferlerle 3.köprü gibi hizmet veren araba vapurları sayesinde yolcu ve araçlar, iki yaka arasını 10 dakikada geçebiliyor.

Sabah 07.00 ve akşam 22.30 saatleri arasında karşılıklı olarak doldur-boşalt uygulamasıyla hizmet veren araba vapuru seferleri, araç yoğunluğuna göre devam ettiriliyor .
Kaynak: İHA