Düzce’de Prefabriklerin Boşaltılması Sürüyor

Düzce’de 1999 depremi sonrasında yapılan prefabrike konutların tahliyesi sürüyor.

Düzce’de 1999 yılında yaşanan iki büyük deprem afeti sonrasında depremzedelerin barınmaları için yaptırılan prefabrike konutlar zamanla ihtiyaç sahibi ailelerin barındığı yerler oldu. Düzce Valiliğinin aldığı karar ile prefabrikler tahliye ediliyor. Tahliye çalışmalarının ilk gününde yaşanan arbedenin ardından bugün ise aynı görüntüler yaşanmadı. Vatandaşlar bir yandan evleri tahliye ederken bir yandan da söküm ekipleri prefabrikleri söküyor.

Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut beraberindeki valilik görevlileri ve belediye çalışanları prefabriklerde bulunan eşyaları ev sahiplerinin götürmek istediği yere götürüyor. Vali Yardımcısı Turgut, vatandaşlardan gelen istek ve şikayetlere kulak vererek vatandaşların sıkıntılarını en kısa zamanda giderileceğini belirtti.

Turgut, mağdur durumda olan vatandaşlar için kira bedellerinin karşılanacağı, bir miktar paranın da ev sahiplerine tahsis edileceğini vurguladı. Emniyet görevlileri prefabrikleri boşlatma esnasında geniş güvenlik önlemleri alarak, fırsat kollayan hurdacılara göz açtırmıyor .
Kaynak: İHA