Cübbeli Ahmet Hoca Tahliye Talebinde Bulundu

Hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada ifade veren Ahmet Mahmut Ünlü hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinden itibaren devam edilen duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Ünlü savunmasını yaptı. Savunmasının son bölümünde Ünlü’ye, mağdur kadının kendisini bir eve götürdükleri, zorla nikah kıyıldığı, ilişkiye girmeye çalıştığı, ilişkiye giremedikleri, sadece dokunduğu, vücudunun ön tarafında yara izleri bulunduğu yönündeki ifadeleri soruldu. Ünlü, bu ifadelerin doğru olmadığını savundu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, internete düştüğünü söylediği görüntüleriyle ilgili sanıklardan Nejat Ergin ile görüşüp görüşmediğini sorması üzerine Ünlü, “Görüntülere ilişkin polise gittim. Polis baktı ‘bulamadık’ dedi. Kaset yok şantajı yapan kim belli değil” diye konuştu.

Ergin ile ne görüştüğü sorulan Ünlü, “Eskiden Sulukule’de vaaz ederdim. Oradan tanışırız. Bir gömü meselesiyle ilgiliydi görüşmemiz” cevabını verdi.

Bunun üzerine üye hakim, Ergin’in ifadesinde, “Kendisi beni aradı, medyaya yansıyan görüntüler ile ilgili görüştük. Sohbet ortamında konuştuk, bir talepte bulundu mu hatırlamıyorum” dediğini hatırlattı. Bunun üzerine Ünlü, “Ben onu o iş için çağırmadım. O sırada görüntü çıkmış, sohbet arasında konuşmuşuzdur. Ama bir talepte bulunmadım.” dedi.

Mahkeme Başkanı, Ünlü’ye son isteği olup olmadığını sordu. Ünlü, “Tutuksuz yargılanmayı isteriz. Annem zaten vefaat etti, bana çok düşkündü, çok üzgünüm. Annemi defnettikten sonra tekrara cezaevine döndüm. Babamı teselli edemedim. Allah hayırlı kararlar aldırsın” diyerek savunmasını tamamladı .
Kaynak: İHA