Çorum Valisi Çakır Açıklama Yaptı

Çorum Valisi Nurullah Çakır, İl Özel İdaresi'nce hazırlanan ve Orta Karadeniz Ajansı tarafından desteklenen ''Alacahöyük Turizm Yolu Rehabilitasyon'' projesinin Ağustos ayında tamamlanacağını belirterek, ''Tarihi ören yerini tanıtmak için yaptırdığımız sfenks heykelleri ile araç trafiğinin yüzde 50'sinin ilgisini ören yerine çekmeyi başardık'' dedi.

Vali Çakır, Hitit antik kenti Alacahöyük'e bağlantı sağlayan Alacahöyük-Çorum-Ankara yolunda proje kapsamında devam eden yol çalışmalarını inceledi.

Çakır'a incelemeleri sırasında Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç, Alacahöyük Belediye Başkanı Rıza Bek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Keleş ve yol yapımını üstlenen firmanın çalışanları eşlik etti.

Devam eden yol çalışmaları hakkında bilgi alan Çakır yaptığı açıklamada, tarihi ören yerine giden 7 kilometrelik yola tarihi dokusuna uygun olarak kilit parke taşı döşendiğini ve çalışmaların Ağustos ayında bitmesini hedeflediklerini söyledi.

Projenin yaklaşık maliyetinin 3 milyon TL olduğunu belirten Vali Çakır, düzenleme çalışmaları kapsamında yolun kenarlarına yürüyüş ve bisiklet yolu da yapıldığını kaydetti.

-''Turistleri ören yerine girişte sfenksler karşılıyor''

Bağlantı yolunun girişine geçen yıl ören yerine dikkati çekmek amacıyla geyik heykelinin yanı sıra sfenksler yapıldığını hatırlatan Çakır, ''Tarihi ören yerini tanıtmak için yaptırdığımız sfenks heykelleri ile araç trafiğinin yüzde 50'sinin ilgisini ören yerine çekmeyi başardık'' dedi.

İlçe halkından tarihi antik kenti turizm açısından değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Çakır, ''Biz devlet olarak yolu ve diğer gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yöre halkımız da pansiyonculuk yaparak ya da yöresel yemeklerini sergileyerek ören yerini değerlendirebilmeli. Beldemizi turizme kazandırmak hepimizin vazifesi'' diye konuştu.

Muhabir: Esma Aygün

Yayıncı: İsmail Çimen
Kaynak: AA