CHP Karabük İl Başkanı Karadağ Açıklama Yaptı

CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ, ''İlçe adliyelerinin kapatılması siyesi bir karardır, kapatılmaması için verilecek mücadeleye katkı sağlamaya hazırız'' dedi.

Karadağ, düzenlediği basın toplantısında, Karabük'ün Eskipazar, Eflani ve Ovacık ilçelerindeki adliyelerin Karabük'e taşınarak birleştirilmek istenmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu, bu ilçelerde yaşayanların hayatlarının zorlaşacağını söyledi.

Parti olarak bu duruma karşı vatandaşın yanında olduklarını ve her türlü girişimde bulunacaklarını vurgulayan Karadağ, ''Adliyelerin birleştirilme kararının yargı kararı olduğu söylense de bu böyle değil. İlçe adliyelerinin kapatılması siyasi bir karardır. Kapatılmaması için verilecek mücadeleye katkı sağlamaya hazırız'' şeklinde konuştu.

Parti gözetmeksizin başta belediye başkanları olmak üzere, bütün vatandaşları adliyelerine sahip çıkmaya ve tepkilerini en üst seviyelere çıkarmaları isteyen Karadağ, Türkiye genelinde kapanan 148 adliyeden üçünün Karabük'te bulunduğunu belirterek, ''Milletvekillerimiz isterse bu işi çözer. Bizlerde gerekirse kendileriyle birlikte Ankara'ya gideriz. Omuz omuza olabiliriz. Biz bu yolda kendileriyle birlikte olmaya hazırız'' şeklinde ifadelerini dile getirdi.

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Neşat Ergül
Kaynak: AA