Bakan Günay, Temel Atma Törenine Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, termal turizmin önemine değinerek, "Termal turizmi ve sağlık turizmini birleştirdiğimiz zaman, gelenlerden daha çok fazla gelir elde edebileceğimiz yeni bir zenginlik kazanmış olacağız.O yüzden bakanlığımız termal turizmi mastır planlamasını Türkiye çapında bitirdi" dedi.

Eskişehir'de Polimeks İnşaat tarfından yapımı üstlenilen Bademlik SPA ve Termal Otel'in temel atma törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca ve davetliler katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Bademlik SPA ve Termal Otel'in toplam 25 bin 619 metrekare alan üzerinde doğa ile uyumlu bir şekilde inşa edileceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Baknı Ertuğrul Günay ise, Türkiye'nin en büyük gelişme alanlarının başında termal turizmin geldiğini söyledi.

Bakan Günay, "Ülkemiz bence bütün bu dünyadaki hay huy içinde, hatta bölgemizdeki zaman zaman yaşanan sıkıntılar içinde ileriye doğru güzel adımlar, kararlı adımlar atıyor. Türkiye '1 milyon turist gelse' hayalini kuran bir ülkeydi. Turizmden söz edildiğinde, ben çok iyi hatırlarım, 'şu Yunanistan kadar ülkemize tursit gelse' denilirdi. 'Şu Mısır kadar ülkemize tursit gelse' hayalleri kurardık. 2000'li yılların başında Yunanistan'a yaklaşmış gibiydik, 10 milyon turistimiz vardı. 10 milyar doların altında da gelirimiz vardı. 2011 yılı sonunda da Mısır'ın 3 katı, Yunanistan'ın 2.5 katı civarında 30 milyonun üzerinde yabancı pasaportlu ziyaretçi geldi. Bunlar Türkiye'yi bir kez görüp dönmüyorlar. Her yıl tekrar gelme duygusunu içlerinde yaşatıyorlar. Nereden baksanız en asgari hesaplamalarla turizmden Türkiye'nin kasasına 25 milyarın üzerinde gelir giriyor. Bu önemli bir gelişme" diye konuştu.

Termal turizmin çok önemli olduğunu kaydeden Günay, "Türkiye'nin en büyük gelişme alanlarının belki başında termal geliyor. Türkiye deprem bölgesi bir çizgide olduğu için inanılmaz sıcak su kaynakları var. Tüm dünyada yeni gelişen eylemlerden birisi de bu sağlık turizmi; üçüncü yaş turizmi. Termal turizmi ve sağlık turizmini birleştirdiğimiz zaman gelenlerden daha çok fazla gelir elde edebileceğimiz yeni bir zenginlik kazanmış olacağız. O yüzden bakanlığımız termal turizmi mastır planlamasını Türkiye çapında bitirdi. Son düzenlemelerimizde de termal alanlarına yatırım yapmanın şartlarını kolaylaştırıp artırmaya çalıştık. Turizm alanında 2023 hedefine ulaştık. Ulaştığımız noktayı sürekli kılmak gibi bir derdimiz var. 20. yüzyıl geride kaldı. Savaşlarla başlayıp savaşlarla biten yüzyıl geride kaldı. 21. yüzyıl barış yüzyılı olacaksa bunun kurucu sektörlerinin başında turizm geliyor. Son 2 yıldır, 3 yıldır yatırım bölgelerinin yüzde 65'i Anadolu için, yüzde 35'i Ege ve Akdeniz için alınır hale geldi. Bu da turizm imkanlarının Anadolu'ya doğru yayıldığı gösteriyor. Ne kadar nitelikli yatağınız, oteliniz, 4-5 yıldızlı butik oteliniz, odanız, yatağınız varsa o kadar potansiyeliniz oluyor. Antalya 400 binlere tırmandı, 10 milyonun üzerinde turist elde ediyor. Eskişehir'de de bu gelişmenin güzel örneklerinden birisini yaşamaya başladık" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA