Alman Heyet KEPEM’de İncelemelerde Bulundu

Türkiye ile Almanya arasında 1999 yılında imzalanan ve iki ülke arasında gençlik ve uzman değişimini içine alan protokol kapsamında Nevşehir’de bulunan Almanya’nın Saarbrücken Belediyesi başkan ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan heyet, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili olarak incelemelerde bulundu.

Türkiye ile Almanya arasında çocuk ve gençlerin sorunlarının genel anlamda tespiti ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak hazırlanan Uluslararası Gençlik ve Uzman Değişimi Programı çerçevesinde Nevşehir’e gelen Saarbrücken Belediye Başkanı Christa Piper ve aralarında psikolog, pedagog, sosyolog, dil ve kültür tercümanı ile gençlik çalışmaları yapan uzmanlardan oluşan heyet, Nevşehir’deki çeşitli kamu ve özel kurumlarda incelemelerde bulundu.

Nevşehir’de çocuk ve gençlik eğitimi alanında etkin hizmetler yürüten Nevşehir Belediyesi bünyesindeki Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) ’ni de ziyaret eden heyet üyelerine merkez çalışmalarına ilişkin olarak bilgiler aktarıldı.

Engellilerin eğitimine yönelik olarak da bir dizi kurslar düzenleyen KAPEM’de filografi eğitimini de inceleyen Alman heyete, Almanya’nın Saarbrücken kentindeki bazı Türk uzmanlar ile birlikte Nevşehir Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Filiz Yüksel de refakat etti.

Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Mustafa Alevli tarafından bilgilendirilen Alman heyet, İngilizce dil kursu ile Ebru kurs birimini de ziyaret etti

Kaynak: İHA