ABT Yenı Sezona Hazırlanıyor

2011-2012 tiyatro sezonunu 8 Haziran’da kapatan Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, ara vermeden yeni sezonun ilk oyunu ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ için hazırlıklara başladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun (ABT), yeni sezondaki ilk oyunu Bertolt Brecht’in ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ adlı oyun olacak. 2011-2012 sezonunu, 8 Haziran’da Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda düzenlenen 19’uncu Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği’nin kapanış ve ödül töreni ile tamamlayan ABT, yeni sezonun ilk oyunu için çalışmalara başladı.

Epik tiyatronun kurucusu Bertolt Brecht’in ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ adlı oyununu sahneye koyacak olan ABT, provalarını sürdürüyor. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölüm Başkanı, Yazar ve Yönetmen Prof. Dr. Metin Balay’ın yönettiği oyun, aynı zamanda Brecht’in en uzun eseri olma özelliğini taşıyor. Oyun içinde oyun anlayışıyla sahnelenen ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’, mülkiyet-emek ilişkisini sorgulayan ve emeği kazanımda belirleyici unsur olarak ele alan bir anlatım olarak dikkat çekiyor. Bertolt Brecht’in 1944 yılında ABD’de yaşadığı dönemde kaleme aldığı eser, 4 ayrı oyunu içeren 6 perdeden oluşuyor.

Evrensel bir nitelik taşıyan iyilik, dürüstlük, özveri gibi insanlık değerlerinin çok farklı karşılıklar bulabildiği oyun, Nazi Almanya’sı döneminde Hitler’in işgalci orduları tarafından Gürcistan’ın kuşatılmasını, keçi yetiştirmekle geçinen yerel halkın bu işgale direnişini ve sonrasını anlatıyor .
Kaynak: İHA