Mercan Dede İsraili Rezil Etti

Mercan Dede: Uçurtma uçuran çocukların vurulduğu yerde konser vermeyi insanlık onuruma yakıştırmıyorum

Mercan Dede: Uçurtma uçuran çocukların vurulduğu yerde konser vermeyi insanlık onuruma yakıştırmıyorum

Mercan Dede'den Filistin Açılımı

Sufi müziğin usta ismi Mercan Dede Bursa'da verdiği konser öncesi yaptığı açıklamada sanatın evrensel ve siyaset üstü olduğunu ve insanlığın tüm renklerini içinde barındıran bir kavram olduğunu belirtti. Dede; ' Yıllardır yaptığım tüm işlerde insan hakları, kardeşlik ve barış konularını en ön planda tuttum. İsrail'den sürekli konser talebi alıyoruz. Ancak almış olduğum karar gereği İsrail'e gitmeyi düşünmüyorum. Dikenli tellerle çevrili ve dünya'nın en büyük açık cezaevi olarak gördüğüm bir yerde müzik yapamam. Çalınmış topraklar üzerinde, hiçbir özgürlükleri bulunmayan insanların hatta çocukların sadece uçurtma uçurduğu için vurulduğu bir yer de konser vermeyi de insanlık olarak kendime yakıştırmıyorum. Hatta onların yaptıkları daveti kabul etmemin tüm yapılanları meşrulaştıracağını düşünüyorum. İnsanlık adına barışın bir an önce gelmesini gönülden istiyorum. İsrail, filistin topraklarından çekildiği anda her iki ülke de de gidip konser bile verebilirim ' dedi.

Mercan Dede ve Tunuslu sanatçı Emel Mathlouthi, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu 'nda özel bir proje konserinde bir araya geldi. Bursa 'da hayranlarıyla buluşmanın heyecanını yaşayan Mercan Dede ile Mathlouthi sahne performanslarıyla geceye damgasını vurdu.

Konsere enstrümantal eserlerle başlayan Mercan Dede 'nin programı, özel bir sema töreniyle de renklendi. Daha sonra sahneye gelen Emel Mathlouthi ise berrak sesi ve samimi tavırlarıyla Bursalı sanatseverlerin gönlünü fethetti. Yeni ve eski albümünden şarkılar söyleyen Mathlouthi, tüm dünyaya barış mesajları verdiği konserde, 'Ben Seni Sevdiğimi ' adlı eseri de ustalıkla seslendirdi. Sanatçı, başarılı yorumundan dolayı dinleyenlerinden takdir topladı. Konserin sonunda sevenlerin ayakta alkışladığı sanatçılar, Bursa 'yı çok sevdiklerini belirterek, kendilerini sevenleriyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı 'na (BKSTV) teşekkür ettiler.