İflas Eden Eşi Boşanmayınca Ölmek İstedi

Adana'da bir kadın, iflas eden ve piyasaya yaklaşık 100 bin TL borçlanan kocasından boşanamayınca sulama kanalına atlayarak intihara kalkıştı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Gaziantep'te mandıracılık yapan Ahmet A. (42) bir süre önce iflas etti. Alpaslan piyasaya da 100 bin TL borçlandı. Borçlulardan bunalan Ahmet A.’nın eşi Yüksel A. (43) ve 6 çocuğunu alarak Adana'nın Karataş ilçesine yerleşti. Bu arada karı-koca arasında ekonomik sıkıntılar nedeniyle tartışma ve kavga yaşandı. Burada da iş bulamayıp borcunu ödeyemeyen Ahmet A. tefeciden para almak zorunda kaldı. Ahmet A., eşiyle de her gün tartışmaya başladı.

Yüksel A.’nın boşanma isteğini kabul etmeyen Ahmet A., "Senin psikolojin bozuldu seni bir hastaneye götüreyim" dedi.

Bunu kabul etmeyen Yüksel A., bir işyerinde şoför olarak iş bulan eşine, "Ben seninle boşanmak istiyorum, Gaziantep'e gitmek istiyorum" dedi.

Ancak eşi boşanmayı yine kabul etmedi. Karı-kocanın arasında bu konuşma geçtikten sonra Ahmet A. işe gitti, Yüksel A. ise "Eczaneye gidiyorum" diyerek evden çıktı. Annesinin dönmemesi üzerine Emine A. eczaneye giderek annesin sordu ancak hiç gelmediği yanıtını aldı. Dayısını arayarak, annesinin önceden 'kendimi kanala atacağım' dediğini söyleyen genç kız, dayısıyla birlikte kanalı kontrol etmeye gitti. Kanal kenarında polisle karşılaşan Emine A. bir kadının suya atladığını öğrendi

Yüksel A.’yı kanalda sürüklenirken Mehmet Turan adlı kişi ile birlikte 3 şahıs suya atlayarak kenara çıkardı. Olay yerine gelen Can-Kur ekipleri ile birlikte izinli olan bir sağlık görevlisi kadına kalp masajı ile suni teneffüs yaparak hayata döndürmeye çalıştı. Olay yerine gelen Emine A. annesini görünce gözyaşlarına boğuldu. Babasını telefonla arayan genç kız, "Buraya gelme, hep senin yüzünden oldu, ben de seni öldürürüm" diyerek gözyaşlarına boğuldu

Ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadın, Alpaslan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı .
Kaynak: İHA