Hakkari'deki Saldırıda Şehit Olan Piyade Er Yaşar Doymuş'un Cenazesi, Memleketi Giresun'a Getirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Yaşar Doymuş'un cenazesi, Giresun'un Tirebolu ilçesine getirildi.

Şehit er Doymuş'un cenazesi, Van'da düzenlenen askeri törenin ardından hava yoluyla Trabzon'a, ardından ambulansla Tirebolu Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Burada cenazeyi Doymuş'un ailesi, Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar, Giresun Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır ile mülki ve askeri erkan karşıladı.

Cenazenin karşılanması sırasında fenalaşan anne Kader Doymuş'a, hastanenin acil servisinde müdahale edildi.

-Terör örgütü protesto edildi-

Bu arada ilçenin Karadeniz Sahil Yolu mevkisinde toplanan bir grup, hastane önüne kadar yürüyüş gerçekleştirerek terör örgütü aleyhinde slogan attı.

Ayrıca Türkiye Kamu-Sen Giresun İl Temsilciliği tarafından il merkezindeki Haydar Aliyev Parkı'nda yapılan basın açıklamasında, terör saldırıları kınandı. Türkiye Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi Arif Çetinkaya, ''Türkiye Cumhuriyeti, büyük ve güçlüdür. Türk milleti bu ülkeyi çapulculara bırakmayacak kadar vatan sevdalısıdır. Bin yıllık kardeşliğe leke sürmeye çalışan çapulcular, Kandil'de kustukları kanda boğulacaktır'' dedi.

Görele ilçesindeki protesto yürüyüşünde ise Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, çeşitli slogan eşliğinde Kumyalı Mahallesi Liman mevkisine kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar, burada şehitler için dua etti.

Muhabir: Kadriye Aydın - Kamil Yılmaz - Anıl Kuru / Gülizar Şenel

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA