Boks Ringinden Broadway Sahnelerine

Mike Tyson skandallarla dolu hayatını anlattığı tek kişilik gösterisiyle Broadway sahnelerinde. Tyson, gösteriyi ‘çiğ’ ve ‘müstehcen’ olarak tanımladı..

Eski ağırsıklet dünya boks şampiyonu Mike Tyson, hayatını anlattığı gösterisiyle Broadway sahnelerine adım atıyor. Yönetmen Spike Lee 'nin direktörlüğünde geliştirlen gösteri 31 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında Longacre Theater 'da sahnelenecek.

“Mike Tyson: Undisputed Truth ' (Mike Tyson: Tartışmasız Gerçek) isimli oyun, Nisan ayında Las Vegas 'ta sahnelenmiş ve oldukça beğeni toplamıştı. Malcolm X, İçerideki Adam (Inside Man) gibi Amerika 'daki ırkçılık üzerine çektiği filmlerle bilinen Lee, Las Vegas 'taki gösterinin kaydını izledikten sonra projeyi kabul ettiğini söyledi. Başarılı yönetmen gösteriyle ilgili olarak “Bu mükemmel bir yeniden doğuş hikayesi ve Tyson bunu sahnede ustaca anlatıyor. Sadece, Las Vegas versiyonunun biraz düzeltilmesi gerek” dedi.

Gösteri hem Lee 'nin hem de Tyson 'ın Broadway 'deki ilk tecrübesi. Düzenlenen basın toplantısında Broadway için oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Tyson, gösteriyi 'çiğ ' ve 'müstehcen ' olarak tanımladı.

SKANDALLARLA DOLU BİR YAŞAM

Tyson 1966 'da Brooklyn 'de doğdu. Annesi bir hayat kadını olan Tyson babasını hiç tanımadı.

16 yaşında annesi öldüğünde bir çocuk suçluydu. Boks antrenörü Cus d 'Amato o dönemlerde, Tyson 'ın suç işlememesi ve tutuklanmaması ve hayatını, mükemmel dövüş yeteneği çevresinde odaklaması için ona yardım etti.

1986 'da rakibi Trevor Berbick 'i 2. raundda nakavt ederek dünyanın en genç ağırsıklet şampiyonu (20 yaşında) olan Tyson bir anda şöhreti yakaladı. Ancak şöhret beraberinde istenmeyen olayları da getirdi.

1992 'de ABD güzellik kraliçesine tecavüz etmekten suçlu bulundu. 6 sene verilen cezanın 3 senesini yattıktan sonra salındı. Hapishanede kaldığı dönemde Müslümanlığı kabul etti ve adını Malik Abdul Aziz olarak değiştirdi. Tyson cezasını çekse de hiçbir zaman bir kadına tecavüz ettiğini kabul etmedi.

Hapisten çıkar çıkmaz sokak kavgalarıyla dikkat çeken Tyson, 1997 'de ringde, rakibi Evander Holyfield 'ın kulağını ısırıp koparınca bir sene bokstan men edildi. Ohio eyaleti ise Tyson 'ın Ohio 'da ömür boyu boks yapmasını yasakladı.

2003 'te iflas eden Tyson aynı yıl 2. eşinden de boşandı.

2009 'da bugün hala birlikte olduğu eşiyle evlendi.

Tyson son zamanlarda kokain bağımlılığı, alkollü araba kullanımı ve 4 yaşındaki kızı Exodus 'un kazara ölümüyle gündeme geldi.

Ringin “Demir Mike” lakaplı asi şampiyonu skandal dolu hayatına rağmen, 2009 'da çekilen Felekten Bir Gece (The Hangover) filmindeki küçük rolü ve kendisinin güvercin eğitimi aşkıyla ilgili çekilen reality show 'daki hassas tavırlarıyla izleyicinin sempatisini kazandı.