Başkan Yılmaz Proje Tanıtımlarına Devam Ediyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da devam eden büyük projeleri anlattığı tanıtım ve bilgilendirme gezilerinin üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve üyeleri ile basın mensuplarının katıldığı gezide Başkan Yılmaz misafirlerine bu kez Tekkeköy ve çevresinde devam eden projeleri anlattı. Sabah Sevgi Kafe’de yapılan kahvaltı sonrası otobüslerle yola çıkan katılımcılara Başkan Yılmaz yine elinde mikrofonla rehberlik etti.

Önce Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı malzemelerinin üretildiği Kutlukent Taş Ocağı ve üretim tesislerine gidildi. Yılmaz, bu üretim tesisinde kullanılan makinelerin Türkiye’de çok az belediyede bulunduğunu söyleyerek, “Yaptığımız asfalt çalışmaları da dahil alt yapı malzemelerini biz kendimiz üretiyoruz. Bu hem malzeme kalitesini artırıyor hem de bu malzemeleri dışarıdan satın almaya göre belediyemize yıllık yaklaşık 1.5 milyon lira tasarruf sağlıyor. Bu çok önemli ve gerekli bir durum” dedi.

Buradan Canik Üniversitesi yolunda devam eden yol çalışmalarını gösteren Yılmaz, “Çok büyük maliyeti olan buradaki yaklaşık 7 km. lik yol çalışması sadece üniversiteye kaliteli ve konforlu bir ulaşımı sağlamayacak. Aynı zamanda bu çevredeki yapılaşma ve gelişmeyi de tetikleyecek” diye konuştu.

Yılmaz ve beraberindekiler buradan yapımı hızla devam eden Tekkeköy Selyeri-Büyüklü yol yapım çalışmalarının olduğu bölgeye geçtiler. Yılmaz, “Bu yapılan yol çok önemli. Biz bu yolu bitirdiğimizde Büyüklü ve çevresindeki yerleşimler Tekkeköy ilçesi ile bütünleşecek. Burası Tekkeköy’ün bir mahallesi haline gelecek. Aynı zamanda yolun çevresinde hızlı bir yapılaşma başlayacak. Biz aslında buraları planlarken kenti biraz daha nasıl bu taraflara doğru geliştirip çekebiliriz diye düşündük. Samsun sadece Atakum ya da İlkadım’dan ibaret değil. Buraları da çok güzel yaşam alanları olacaktır” diye konuştu.

Daha sonra inşaatları devam eden 7 bin 500 kişilik Kapalı Spor Salonu ve Fuar ve Kongre Merkezi projelerini misafirlerine tanıtan Yılmaz, “Belki Stadyum Samsun da bu alana yapılacak. Burası gerçekten bir spor merkezi haline gelecek. Fuar ve Kongre Merkezi ise çok bir eksikliğimizi giderecek. Bu projeler prestij projeler ve Samsunumuza çok şey kazandıracak” şeklinde konuştu.

Dönüş yolunda büyük oranda yapımı tamamlanan Engelliler Eğitim-Dinlenme Kampı ve Plajı’na da uğranarak projenin son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Yılmaz ve beraberindekiler yine Sevgi Kafe’de yenilen öğlen yemeğinden sonra ayrıldılar .
Kaynak: İHA