Başkan Güler'den Boşnaklara Teşkkür Plaketi

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu, Sakarya'da düzenlenen törenle 17 yıl önce Srebrenitsa'da yaşanan soykırımda hayatını kaybeden soydaşlarını andı.

Programa Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ve Ayşenur İslam, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetimi Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ekiz de katıldı.

Programda katliamın tanıkları, yaşadıkları korku dolu günleri anlattı. Katliamda zarar görerek evlerine geri dönemeyen, savaş sırasında akli dengesini yitiren Boşnakların sığındıkları Emmaus Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi hakkında bilgilendirme yapılmasının ardından, 'Bosna'm' adlı kısa film gösterisi sunuldu. Kendisi de bir Boşnak gelini olan Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Doğu Doboj ile kardeş şehir olan ve Emmaus’a destekleri ile dikkat çeken Tavşanlı Belediyesi ve halkı adına Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’e teşekkür plaketi sundu. Başkan Güler yaptığı konuşmada, “Kendilerini Türklerle soydaş olarak, Müslüman olarak addettikleri için soykırıma maruz kalmış bu kardeşlerimize destek olmak zaten görevimizdi, toplumsal olarak da görevimiz. Bizler Avrupa’da son bağımsızlık savaşı veren ve yaşanılan zor şartlara rağmen hayatta kalmaya çalışan Boşnak soydaşlarımızın, kardeşlerimizin her zaman yanlarındayız” dedi.

Kaynak: İHA