Atso'dan Kemer İçin Proje Önerileri

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Kemer ilçesinin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren dosya hazırladıklarını, Kemer'e ilişkin proje önerileri adı altında ilgili makamlarla ve ATSO üyeleri ile paylaştıklarını söyledi.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Kemer'de inceleme ve temaslarda bulundu. ATSO yönetim kurulu üyeleri, Kemer Kaymakamı Bayram Ali Köse ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü ziyaret ederek, Kemer'e ilişkin sorun ve çözüm önerilerinin yer aldığı kapsamlı bir dosya sundular.

Turizmi 12 aya yaymak, kent içi ticareti canlandırmak ve yaşam kalitesini arttırmayı amaçladıklarını kaydeden Budak, 'Bisiklet Parkları' ve 'Açık Alan Serinletme' proje önerilerinin ilgili makamlar tarafından kabul görmesi halinde ATSO olarak her türlü desteği verebileceklerini dile getirdi.

Budak, Kemer bölgesindeki yürüyüş parkurlarını yurt dışında tanıtmak ve Avrupa'nın önemli yürüyüş kulüplerini bölgeye çekmek için de çalışma başlattıklarını ifade etti.

-EXPO'dan herkes faydalanacak-

Daha sonra Kemer Rose Residence Bach Otel'de ATSO üyeleriyle yapılan toplantıda, EXPO 2016 tanıtım filminin izlendi. Budak, EXPO çalışmaları ve yol haritasıyla ilgili bilgi verdi.

EXPO'nun Gazipaşa'dan Kaş'a kadar tüm Antalya'yı kalkındıracak bir proje olarak görülmesi gerektiğini belirten Budak, ''EXPO 2016 Antalya ve bölgesine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Sadece bu organizasyon için 8 milyon civarında ziyaretçi bekliyoruz. Bu potansiyel bölgemiz ve dolayısıyla Kemer'de büyük katkı alacaktır'' dedi.

Budak, ''Açık Alan Serinletme'' projesi ile yazın sıcak havalarda halkın ve turistlerin rahatça sokakta dolaşmalarının sağlanabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA