TRT Anadolu'da ''Şarkışla'' Tanıtıldı

TRT Anadolu'da yayınlanan ''Yerinde Konuşuyoruz'' programında, Şarkışla tanıtıldı.

TRT Anadolu'da canlı yayınlanan programda, dün akşam 2 saat süreyle Şarkışla'nın tanıtımı yapıldı. Şarkışla Belediye Başkanlığı binasının giriş katında gerçekleştirilen canlı yayında, Kaymakamı Abdullah Uçgun Şarkışla'nın konumunu ve ekonomisi, Belediye Başkanı Kasım Gültekin ise ilçede yaptıkları ve yapmayı planladıkları hizmetler hakkında bilgi verdi.

Şarkışla'ya ait yöresel ürünler ve doğa güzelliklere de geniş yer verilen programda, eski Şarkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve mahalli sanatçı Mehmet Erdoğmuş, saz ekibiyle, Aşık Veysel'e ve Şarkışla yöresine ait türküleri seslendirdi. Programın sonunda, Kaymakam Abdullah Uçgun, sunucu Şakir Gürel'e, Aşık Veysel'in portresinin yer aldığı plaketi takdim etti.

Programa, Aşık Veysel Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Kadir Kalkan, İl Genel Meclisi Üyesi Osman Aydın, Ziraat Odası Başkanı Bayram Sevim, Esnaf Odası Başkanı Mustafa Karaca, Başkentteki Şarkışlalılar Derneği Başkanı Muammer Timurkaynak, Ozanlar ve Şairler Derneği Başkanı Bülent Fırat ve izleyiciler katıldı .
Kaynak: AA