Mut Belediye Başkanı Murat Orhan Açıklama Yaptı

Mersin'in Mut İlçesi'nde geleneksel olarak düzenlenen 39. Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, törenle başladı.

Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yapılan festival, halk oyunları ekibi ile mehteran takımının gösterileriyle başladı.

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, açılış konuşmasında, bu yıl başlangıcının 50. yılı kutlanan festivalde, fiyatların arzu edilen seviyenin altında olması nedeniyle üreticilerin yüzlerinin tam güldüğünün söylenemeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin sofralık kayısı üretiminin yüzde 60'ını karşıladıklarını kaydeden Orhan, ''Bu yıl kayısı rekoltemiz çok yüksek. Fiyatları ise üreticilerimizin arzu ettiğinin altında. Belediye olarak kayısının daha iyi değerlendirilmesi amacıyla her türlü katkıyı üreticimize sunuyoruz'' dedi.

Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan, serbest piyasa ekonomisinde fiyatların belirlenmesinde uluslararası normların devreye girdiğini belirterek, ''Pazarlamayı en iyi şekilde yapmanın yollarını bulmak gerekiyor'' dedi.

Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, kayısının ve Mut'un tanıtımı açısından festivalin önemine dikkati çekti.

Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürü Mustafa Sever ise kayısı ihracatında 1 ay içinde yüzde 100 artış olduğunu kaydetti.

Sever, ihracat firmalarının dışarıdan gelmesinin beklenmesi yerine, ilçedeki işverenlerin ihracat yapmak amacıyla çalışmalara başlamaları gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, festivale katılanlara Belediye Başkanı Orhan tarafından günün anısına plaket verildi.

Açılışa, AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Nebi Bozkurt, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ve Karaman Valisi Süleyman Kahraman da katıldı .
Kaynak: AA