Mevlana Müzikali, Rotterdam'da Gösterildi

Dünyaca ünlü İslam düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi'nin hayatını anlatan "Söyle, Ben Senim-Mevlana" adlı müzikalin dünya prömiyeri Hollanda'da yapıldı.


Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıldönümü dolayısıyla Rotterdam'da sergilenen müzikali, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan ve eşi Manolya Doğan, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Büyükelçi Ahmet Üzümcü, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ile çok sayıda Türk ve Hollandalı izledi.

Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, "Mevlana gibi hem Türk toplumuna mal olmuş hem de artık bütün dünyada tanınmakta olan çok önemli bir düşünürün yüksek düzeyli bir opera ile ilk defa dünyada ilk defa Rotterdam’da sahneye konulması çok güzel ve ilginç. Burada bence ilginç olan doğu ve batı enstrümanlarıyla bir İslam düşünürünün bütün dünyayı kucaklayan düşüncesinin ve felsefesinin izleyicilerle gayet güzel bir şekilde aktarılmasıydı. Özellikle Rotterdam’da opera meraklıları ve düşkünlerinin bu eseri beğeniyle izlediklerini düşünüyorum." dedi.

Eserin İstanbul'da da sahneleneceğini ifade eden Doğan, "Zaten İstanbul Kültür Sanat Vakfı’yla Roterdam’da ki Operadagen’ın birlikte ortaya çıkardıkları bir eser oldu. Umuyorum bu eser bundan sonraki performanslarında da beğeniyle karşılanacaktır." diye konuştu.

Büyükelçi Doğan, Kraliçe Beatrix'in 13-15 Haziran tarihlerinde yapacağı Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile önemli bir kültürel etkinliğe katılacağını da sözlerine ekledi .