Eşcinsel Evliliğine Karşı İlginç Pankart

Kartepe İnsan Hakları Derneği eşcinsel evliliğinin anayasaya girmesi önerisine tepki gösterdi.

Eşcinsel Evliliğine Karşı İlginç Pankart
Derneğin açıklama sırasında açtığı, "İ… Evliliğine Hayır" yazılı pankartlar terkilere neden oldu. Kartepe İnsan Hakları Derneği (EMİR-DER), BDP’nin önerdiği ve CHP’nin destek verdiği, "Eşcinsel evliliğinin özgür kılınması" ile ilgili yasa maddesine tepki gösterdi. Dernek üyeleri, eşcinselleri “İ…” diye tabir ederken, hazırladıkları, “İ… Evliliğinin Anayasaya Girme Önerisini Kınıyoruz” şeklinde duyurdu. Fethiye Caddesi ile Yürüyüş yolunda gerçekleştirilen açıklamaya ise bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Açıklamayı okuyan EMİR-DER Başkanı Ali Akbaş, "Devletin, vatandaşın ruh sağlığını korumak gibi görevi vardır. Fakat, vatandaşın ruh sağlığını bozacak, sapıkça yaşan tarzlarının önünü açacak, BDP’nin ortaya attığı CHP’nin destek verdiği İ… evliliğinin anayasal hak olarak tanınması önerisini şiddetle protesto ediyoruz. Devlet Bakanı Aliye Kavaf’ın, 'Eşcinsellik hastalıktır, tedavi edilmelidir' sözlerini doğru buluyoruz" dedi.

Önceki yıllarda CHP’li Mehmet Sevigen’in söylediği, "Eşcinsel bir kuvvet komutanı neden olmasın" sözlerini hatırlatan Akbaş, "Biz tüm bunları toplumun ahlaki yapısını bozmaya yönelik girişimler olarak değerlendiriyoruz. Başörtüsüne özgürlük söz konusu olduğu zaman, yasaklanması için elinden geleni yapan, Anayasa Mahkemesi’ne giden CHP’nin eşcinsel evliliği söz konusu olduğu zaman BDP’ye destek vermesini anlayamıyoruz” dedi .
Kaynak: İHA