Vali Düzgün’den ‘Çocuk İşçi’

Ordu Valisi Orhan Düzgün, her yıl fındık toplamak için Doğu ve Güney Doğu illerinden Ordu’ya gelen fındık işçilerinin önümüzdeki ay içinde gelmeye başlayacaklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda vatandaşlarımız nasıl huzur içinde çalışıp gitmişlerse bu yıl da aynı şekilde olacaktır” dedi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün yaptığı açıklamada, bu yıl fındık bahçelerinde çocuk işçi çalıştırılmaması yönünde sıkı denetim uygulayacaklarını belirtti.

Vali Düzgün, “Geçtiğimiz yıl geldikleri gibi bu yıl da ilimize fındık toplamak için Doğu ve Güney Doğu Bölgelerimizden vatandaşlarımız geleceklerdir. Geçtiğimiz yıllarda huzur içinde çalışmalarını tamamladılar. Bu yılda aynı şekilde olacaktır. Çocuk işçilerin çalıştırılmaması yönündeki denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam edecektir” diye konuştu Ordu Valisi Orhan Düzgün, ilçe kaymakamları ile yaptığı toplantıda, fındık toplamak için Ordu’ya gelecek olan işçilerin geçici kalacakları yerlerde güvenlik önlemlerinin alınması ve çocuk işçilerin çalıştırılmaması yönünde gerekli denetimlerin yapılması konusunda uyarılarda bulundu .
Kaynak: İHA