Suşehri’nde Trafik Düzenlemesi

Sivas’ın Suşehri ilçesinde trafik komisyonu galericilerle bir araya geldi.

İlçe merkezinde bulunan oto galerilerinin ilçe dışına taşınması konusunda gerçekleştirilen toplantıda Sivas Caddesi üzerindeki trafik sorunu da ele alındı. Suşehri Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Kaymakam Mehmet Demiral, “Özellikle yaz ayında ilçe merkezine gelen gurbetçi vatandaşlarımızın yoğunluğundan dolayı Sivas Caddesi üzerindeki aşırı araç sayısının artmasıyla trafik sorunu yaşanmakta. Birçok esnafımız da kendi özel otomobillerini iş yerlerinin önüne uzun süreli saat olarak park edince trafik sorunu gün geçtikçe artmakta. Bu konuda çok zarar almamamız için esnaflarımızdan ve oto galeri sahiplerinden bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. İlçe merkezindeki oto galerilerin daha modern ve düzenli bir şekilde bir yerde toplanması için de çalışmalarımız devam etmektedir. Yine ilçemizin trafiğini ve insan akışını rahatlatmak için mevcut bulunan Hükümet Konağımızın yerinin değişmesinden sonra Suşehri bin 500 – 2 bin kapasiteli altı otopark üstü insanların oturabileceği modern bir meydan haline getirilecek. Bu konuda ben istişareye büyük önem veririm, fikir alışverişiyle önemli işlere imza atılmıştır. Halkımızın sorunlarını en iyi şekilde ve doğru hizmetin gayreti içerisinde olacağız. İlçemizin genişleyip büyümesi ve yeni bir şehir havası kazanması için AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem, ilçemizde bu doğrultuda çeşitli temaslarda bulunmuş ve çalışmaların bir an önce başlatılması konusunda mutabakata vardık.” dedi

Belediye Başkanı Sedat Sel ise, ilçede yıllardır yaşanan trafik sorununun çözülmesi gerektiğini belirterek, “Mevcut yeni yasalar çerçevesinde herkesin üzerine büyük görevler düşmekte. Yeni yasaları herkesin incelemesi gerekmekte. Sistemi maalesef kendimiz bozuyoruz. Suşehri artık Kelkit vadisinin ağabeyi konumundadır. Çevre ilçe adliyelerimiz ve askerlik şubeleri bize bağlandı, başsavcılık geliyor. Kısacası ilçemiz gün geçtikçe büyüyor ve gelişiyor. O yüzden Suşehri’ne hep beraber sahip çıkmalıyız zarar vermemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, Emniyet Müdürü Cevat İratçı ve ilçe trafik ekipleri de katıldı.

Kaynak: İHA