Şehit Er Dualarla Uğurlandı

Hatay’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Doğukan Şit, son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Şehit erin cenazesinde anne ve babası uzun süre gözyaşı döktü. Hatay'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Doğukan Şit için Ataköy 5. Kısım Camii'nde tören düzenlendi.

Törene; şehidin babası Paşa Şit, annesi Nebahat Şit, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, 3. Kolordu Komutanı Korgenaral İsmail Serdar Savaş, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Arif Çetin, İstanbul İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kurtoğlu, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit erin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında caminin avlusuna getirildi.

Bu sırada şehit erin babası tabutun arkasında yürümekte güçlük çekti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve diğer yetkililer, şehit erin yakınlarına taziyelerini iletti. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Yaran, tören sonrası kısa bir konuşma yaptı. Şehit için helallik alındı ve dualar edildi.

Törenin ardından şehit erin naaşı omuzlara alınarak top arabasına götürüldü. Buradaki selamlama yürüyüşünün ardından şehit er toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği’ne götürüldü .